Print Friendly, PDF & Email

O rețetă demențială pentru sărbătoriții de azi: negresă cu sos de cafea. Este o prăjitură divină, de vis, nu mai știu cum să o descriu, cel mai bine e să încercați voi rețeta :) NU este pentru copii, are și cafea, și alcool, da? :) Și cu ocazia asta vă povestesc și despre un magazin fain cu cafea tare bună :) Rețeta video AICI.

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

Ingrediente:

Sos:

  • 100ml espresso tare
  • 80g zahăr brun
  • 50g unt
  • 45ml rom Stroh
  • 1 lg cacao
  • 3 lg amidon

Cod de reducere

But first, vă ofer un codul de reducere MADELINE10 pt 10% reducere la cafeaua Hotpot Coffee, o cafea suuuuper bună, vă invit pe site-ul lor AICI să vedeți ce multe sortimente minunate au! Eu am testat 3 din ele și sunt excelente: Italian Espresso, Caramel & Nuts și Brazilia Blue Diamond. Ce îmi place la ei e că vă puteți alege cum o doriți, nemăcinată (boabe) sau măcinată pentru: espresso, filtru, ibric sau French press :)

Mod de preparare

Punem într-o crăticioară pe foc untul, picăturile de ciocolată (150g, iau ciocolată belgiană Callebaut de la Metro), cafeaua Espresso (am folosit sortimentul Italian Espresso de la Hotspot Coffee). Amestecăm până se topesc. Adăugăm și zahărul brun, pudra de cacao.

Lăsăm la răcit puțin amestecul, apoi încorporăm ouăle, unul câte unul. Încorporăm și făina, iar la final extra picăturile de ciocolată (100g). Turnăm amestecul într-o tavă de aprox 20*30cm și coacem cam 45-50 min la 170C, până aproape trece testul scobitorii. Căci o negresă nu trebuie să fie coaptă perfect, ci să aibă o textură ușor goey :)

Pentru sos punem într-o crăticioară pe foc cafeaua Espresso, zahărul brun, pudra de cacao, untul. Amestecăm până se topesc/dizolvă toate. Apoi adăugăm pudra de cacao, romul Stroh, amidonul și amestecăm la foc mic până se îngroașă sosul.

Turnăm sosul peste negresa tăiată cubulețe și o savurăm. În pozele de mai jos sosul s-a mai ingroșat după răcire :) Poftă mare! Negresă cu sos de cafea.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns