Cele mai fragede si gustoase fursecuri Linzer cu dulceata, se topesc in gura efectiv, toata lumea le va adora :) Sunt umplute cu bunatatea de dulceata de la Raureni, ca la bunica acasa, pentru ca vreau sa ma asigur ca NU ratati sa va inscrieti in super concursul Raureni, “Cu drag din natura, premii pe masura“, aveti detalii mai jos :) Preferatele mele sunt cele de zmeura, trandafiri, visine, portocale, nuci verzi, mmmmmm… Tare greu sa alegi una din ele :))

Ingrediente:

  • 200g unt
  • 130g indulcitor pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 1 lgt rom/esenta de rom
  • 300g faina
  • 100g faina de migdale
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 1 borcan de dulceata Raureni

Mod de preparare:

Batem untul moale, la temperatura camerei (scos frigider cu minim 1-2 ore inainte de a va apuca de gatit.) Adaugam indulcitorul pudra si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare ou.

Adaugam si vanilia, romul, coaja de lamaie, apoi incepem sa adaugam ingredientele uscate: faina, faina de migdale, praful de copt, scortisoara. Cand obtinem un aluat moale, maleabil, formam o bila de aluat, o infasuram in folie si o tinem in frigider cam 2 ore, pana se intareste.

Intindem aluatul pe o suprafata pudrata cu faina intr-un strat de aprox 3-4 mm si decupam fursecurile cu formele dorite (gasiti la KitchenShop, eu tot de la ei le-am luat :) Pentru partea superioara, aceste forme au un mic decupator in forma de inimioara, steluta, etc. Foarte dragalase :)

Coacem fursecurile cam 10-12 min la 170C, pana se rumenesc fff putin pe margini, la baza, apoi pudram capacelul cu indulcitor sau zahar pudra si le umplem cu dulceata preferata :) Ies 2 tavi pline pline din aceste cantitati, deci le puteti injumatati daca doriti. Pofta mare!

Concurs Raureni & KitchenShop

  • Premiul cel mare al acestui concust este visul oricarui FOODIE: utilarea bucatariei cu produse KitchenShop in valoare de 5000€! Imagine that, viti poti lua toata gama KitchenAid asortata, sau absolut ORICE iti doresti de la KitchenShop, poti intra AICI pentru a vedea ce frumuseti iti poti alege de aceasta suma :)
  • Acesta e doar premiul cel mare, mai sunt o gramada de alte premii: 5 mixere KitchenAid, 5 x camara Raureni pe 1 an; premii saptamanale: 5 aparate Sodastream (cu siropurile naturale Raureni va faceti singuri la voi acasa suc carbogazos natural, fara sa carati baxuri de apa minerala) si premii zilnice: 5 cosuri cu produse Raureni si manusa de bucatarie Kitchen Shop. Este cel mai tare concurs ever! :)
  • Cum poti participa? Super simplu, incepand cu 22 martie si pana pe 20 iunie, cumpara produsele tale preferate Raureni cu eticheta de promotie , inscrie codul unic de pe eticheta pe http://www.premiiraureni.ro sau prin SMS la 1719, pastreaza bonul si iti tinem pumnii! :)

*Reteta preluata si adaptata de aici.

ENGLISH VERSION

The most tender and delicious preserve filled Linzer cookies in the world! :) You can you your favorite preserve, of course.

Ingredients:

  • 200 g butter
  • 130 g powdered sweetener
  • 2 eggs
  • zest of 1 lemon
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 tsp rum/rum essence
  • 300 g flour
  • 100 g almond flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 jar or preserve

Beat the softened butter (at room temperature, it’s best to take it out of the fridge 1-2 hours before starting to prepare the cookies). Add the powdered sweetener and beat until incorporated. Add the eggs, one by one, beating well after each egg.

Add the vanilla, rum, lemon zest, then start to add the dry ingredients: flour, almond flour, baking powder, cinnamon. When you get a soft dough, like play dough, wrap in clingfilm and place in the fridge to set for about 2 hours, until firm.

Roll the dough on a surface dusted with flour in a layer approx. 3-4 cm thick and cut out the desired cookies. For the top part, the cutter has a tiny star or heart shape in the center, so cute :)

Bake the cookies for about 10-12 min at 170C, until just a little golden on the edges, then dust them with powdered sweetener or sugar and fil them with preserve. These quantities make 2 large full trays, so you can divide the quantities in half if you want :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *