Gem de capsuni fara zahar. Venind acasa dupa 2 zile de la un eveniment nefericit din familie, am descoperit niste capsuni mult prea coapte, pe punctul de a se strica si am zis sa nu le arunc, sa fac ceva cu ele si sa le salvez. Mi-a venit ideea sa incerc un gem de capsuni fara zahar, indulcit doar cu Green Sugar si atat. Si chiar a iesit foarte bun! :) Nu am facut multe poze pentru ca imi lipsea cheful, insa a iesit atat de bun gemul incat am zis ca trebuie sa va scriu reteta :)

Ingrediente:

Spalam bine capsunile si le inlaturam coditele, capsunile mele au fost foarte foarte coapte si dulci. Separat rasnim fin indulcitorul la blender sau rasnita. Il puteti cumpara sub forma de pudra, eu am avut Green Sugar normal si l-am facut eu pudra prin rasnire.

Punem pe foc intr-o cratita (ideala e una cu fund dublu sau nonstick, sa nu se lipeasca) capsunile intregi si indulcitorul pudra. Fara apa, fara nimic altceva. Tinem pe foc totul amestecand din cand in cand, la foc mic, pana zeama scade si gemul atinge consistenta din imagine.

Turnam gemul in borcanase si le tinem in frigider pana le terminam, nu dureaza mult, garantez :) Pofta mare la cel mai simplu gem de capsuni fara zahar! P.S.- e super mancat pe un pandispan pufos ca acesta keto sau acesta.

ENGLISH VERSION

Coming home after 2 days and a sad family event, I found some overly ripe strawberries in the fridge and I thought I’d make something with them. A sugar free jam seemed like the perfect thing to do and it really turned out delicious, from only 2 ingredients. I did not make many pics because of my sad mood, but the jam recipe really had to be shared :)

Ingredients:

  • 1 kg strawberries
  • 200g Green Sugar (stevia erythritol blend)

Wash well the strawberries and remove the leaves, my strawberries were very ripe and sweet. Separately grind the sweetener into a fine powder using a blender or coffee grinder.

Place the strawberries and sweetener in a nonstick pan. That’s all, no water no nothing. Simmer over low heat until the juice reduces and the jam looks like in the pictures above. Pour into jars and store in the fridge until you finish them, that will happen quickly :)) Enjoy !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *