Print Friendly, PDF & Email

O bautura aromata, festiva, cu aroma de turta dulce si miresme de sarbatori, intr-o varianta delicioasa de post, dar cu muuulta spuma de lapte :) E la fix pentru zilele de weekend friguroase si mini vacanta de iarna ce urmeaza :) Gingerbread latte cu ciocolata de post.

Ingrediente (1 portie):

Punem picaturile de ciocolata amaruie intr-o cana transparenta cu pereti dubli (de la Lidl am luat-o pe a mea) si turnam espresso fierbinte peste. Adaugam indulcitorul, condimentele pentru turta dulce (eu de la Secretele Ramonei sau Vegis), vanilia si amestecam bine de tot pana se topeste ciocolata.

Separat, spumam laptele de cocos Barista, eu m-am folosit de al meu Aeroccino roz :) Puteti incalzi si spuma laptele cu orice aparat electric pentru spumat lapte sau chiar manual, cu un mini tel ca acesta de la Ikea ca acesta, de exemplu.

Turnam laptele spumat peste amestecul de espresso cu ciocolata. Presaram inca foarte putin mix de condimente pentru turta dulce peste spuma si servim imediat fierbinte acest delicios gingerbread latte cu ciocolata :) Ho ho ho!

ENGLISH VERSION

A festive drink that’s full of flavor and holiday spices, in a vegan version, but super delicious and with a lot of foam :) It’s perfect for winter weekends and the holiday days off that are about to come. Vegan chocolate gingerbread latte.

Ingredients (1 serving):

  • 80 ml espresso
  • 100 ml Barista coconut milk
  • 1 tsp sweetener, Green Sugar
  • 1/4 tsp vanilla extract
  • 1 tbsp sugar free dark chocolate chip (25g)
  • 1/4 tsp gingerbread spice mix

Put the chocolate chips in a transparent glass cup, pour the hot espresso over them. Add the sweetener, gingerbread spice mix and vanilla, stir well until the chocolate melts.

Separately foam the coconut milk, I used my pink Aeroccino :) You can use any milk foaming device you have. Pour the frothed milk over the espresso mix, stir well and serve with a sprinkle of gingerbread spice mix on top. Serve right away and enjoy, Ho ho ho! :)

Lasă un răspuns