O înghețată simplă și aromată de vară, cu gust de Pina Colada, dar care este potrivită și pentru cei mici (de cei mari nu mai zic :) Înghețată din fructe exotice. Am făcut și o glazură ciocolatoasă baby friendly, dar voi firește că le puteți înveli în ciocolată (simplă sau fără zahăr) amestecată cu puțin ulei de cocos, yummmm! Rețeta video AICI

Ingrediente:

  • 1 ananas (400g)
  • 2 banane (230g)
  • 1 mango (250g)
  • 400ml lapte de cocos
  • 2 lg miere
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • Topping:
  • 50g unt de cocos topit
  • 50ml cremă de cocos
  • 4 lg carob (pudră de roșcove, 25g)
  • 100g miere

Punem în blender fructele: banane, mango, ananas. Adăugăm lapte de cocos (puteți folosi smântână lichidă dacă doriți), miere (doar pt copii +1an), vanilie.

Mixăm biiine de tot până obținem o cremă fină. Turnăm crema în forme de înghețată (de AICI le-am luat pe ale mele). După ce înghețatele s-au întărit, le cufundăm în glazura făcută la bain-marie din ulei de cocos, cremă de cocos, miere și pudră de roșcove (NU cacao, să nu agităm piticii :)

Transferam înghețatele pe o tavă pe care am pus hârtie de copt și le mai tinem în frigider până se întăresc. Mi-au ieșit 15 înghețate, dar numărul depinde mult de dimensiunea formelor folosite. Iar glazura este suficientă pentru aprox 8 înghețate. Poftă mare! Înghețată din fructe exotice

ENGLISH VERSION

A simple and yummy ice cream with Pina Colada flavor, that is appropriate for little kids (not to mentions adults :) Exotic fruits ice cream. I made a baby friendly topping, but you can dip yours in melted chocolate mixed with a little coconut oil, yummy!

Ingredients:

  • 1 pineapple (400 g)
  • 2 bananas (230 g)
  • 1 mango (250 g)
  • 400 ml coconut milk
  • 2 tbsp honey
  • seeds from 1 vanilla bean
  • Topping:
  • 50 g coconut butter, melted
  • 50 ml coconut cream
  • 4 tbsp carob ( 25 g)
  • 100 g honey

Put in the blender the peeled and chopped fruits: bananas, mango, pineapple. Add the coconut milk (you can use heavy cream if you want), honey (only for kids +1 year old), vanilla.

Blend well until you get a smooth creamy texture. Pour in ice cream molds and place in the freezer until set. Make the topping by melting coconut oil, coconut cream, honey and carob (NOT cocoa, so that we don’t agitate the little ones :)

Transfer the ice creams dipped in the topping on a tray lined with baking paper and freeze until solid. I got 15 lollies, but it depends on the size. And the topping is enough for about 8 lollies. Enjoy!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns