Kurtos kalacs la Airfryer. Hello, hello, avem o nouă rețetă super tare! :) Vă spuneam acum câteva luni despre Airfryerul de la Breville (am scris aici despre el), iată că acum am descoperit că… poți face la el, folosind accesoriul pentru rotisor, Kurtos kalacs! Și iese chiar suuuper bun, am făcut varianta baby friendly, fără zahăr, dar voi, cei mari, îl puteți tăvăli la final prin zahăr cu scorțișoară :) Pentru cei mici se unge cu un topit și/sau sirop de arțar și se tăvălește prin nucă măcinată sau fulgi de cocos, iese o NE.BU.NI.E! Aveți AICI rețeta video șiiiii AICI Pagina special dedicată Airfryerului, cu multe informații, tips&tricks și multe multe rețete :)

Ingrediente (5 buc):

  • 350g făină pentru cozonac
  • 80g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 10g drojdie uscată
  • 1 lgț miere (pt drojdie)
  • 170ml lapte călduț
  • 60g smântână
  • 2-3 lg miere
  • coajă de lămâie, vanilie (opțional)
  • Pt uns: 50g unt, 50ml sirop de arțar
  • Topping: nucă macinată, fulgi de cocos

Punem într-un bol laptele călduț (NU fierbinte), drojdia uscată, o lingură de făină și o linguriță de miere, pt activarea drojdiei. Amestecăm bine cu un tel și lăsăm totul cam 15 min să facă bule.

Apoi începem să adăugăm restul ingredientelor pt compoziție (care trebuie să fie la temperatura camerei): gălbenușurile, untul, făina pentru cozonac, vanilia, coaja rasă de lămâie, mierea, smântana (fermentată, nu lichidă).

Frământăm bine aluatul folosind mixerul cu bol și cârlig pt aluat, până aluatul e moale și elastic. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperim cu folie alimentară bolul, lăsând aluatul să își dubleze volumul.

Punem pe frigăruia pt rotisor a airfryerului o rolă de carton de la prosoapele de bucătărie (tăiată la fix 18cm), o fixăm cu clemele aparatului, apoi înfășurăm cartonul în folie de aluminiu.

Din aluatul dospit facem o bilă pe care o împărțim în 5 bucăți. Rulăm fiecare bucată de aluat într-un cilindru lung pe care îl infășurăm pe Dispozitivul făcut anterior :) Presăm fâșiile de aluat cât să le unim bine între ele, să nu se deșire :) Ungem cu unt aluatul și punem frigăruia în airfryer, setând pe Programul de Cartofi Prăjiți (200C cu rotație) 10 minute.

La final îl scoatem din airfryer cu accesoriul special din dotare, ungem cu unt sau sirop de arțar și tăvălim prin toppingul dorit. Repetăm și cu celelalte 4 bile de aluat. Poftă mare la acest minunat Kurtos kalacs la Airfryer!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns