Înghețată de căpșuni si banane. A venit vara! Să curga înghețata :)) Am pregătit pentru fete o înghetata baby friendly super buuuuună, din doar câteva ingrediente naturale: fructe, smântână, vanilie și îndulcita cu puțină miere. Dar puteți omite mierea pt copii f mici (sub 1 an mierea e chiar interzisă). Eu am mai făcut fix aceeași rețetă cu zmeură în loc de căpșuni și a ieșit super bună și aceea, wink wink :)
Ingrediente:
- 500g căpșuni
- 4 banane (470g)
- 400ml smântână lichidă neîndulcită
- 2 lg miere*
- 1/2 lgț pudră de vanilie
Decojim bananele, le tăiem bucățele (au cântărit 470g decojite). Spălăm și curățăm căpșunile. Apoi punem totul în blender: bananele, căpșunile, smântăna lichidă neîndulcită (ideal e să folosiți una fără caragenan, cum ar fi cea de la Lăptăria cu caimac, de exemplu), vanilia, mierea.
Mixăm binnne de tot până obținem o cremă fină și omogenă. Turnăm crema în forme de înghețată, eu am folosit din acestea micuțe a la Ikea și acestea sub formă de umbreluță, care au avut mare succes la fete :) Mi-au ieșit 18 înghețate micuțe, fix cât pentru o porție :)
Punem în congelator formele și așteptăm pânp se întărește înghețata, câteva ore. Înainte de servire, treceți puțin formele sub jet de apă caldă. Poftă mare, pitici! :)
Înghețată de căpșuni si banane. Poate vă place și această înghețată de afine și banane.
ENGLISH VERSION
Summer’s here! Let there be rivers of ice cream! :)) I prepared a super yummy baby friendly ice cream for the girls, from only a couple natural ingredients: fruits, heavy cream, vanilla and just a little honey. You can skip the honey for babies, actually it’s forbidden for those who are under 1 year old. I made the exactly same recipe with raspberries instead of strawberries and it turned out insanely delicious, as well, wink wink :)
Ingredients:
- 500 g strawberries
- 4 bananas (470 g)
- 400 ml heavy cream, unsweetened
- 2 tbsp honey
- 1/2 tsp vanilla powder
Peel the bananas, cut them into chunks (mine weighed 470 g without peel). Wash and cut the strawberries, then put everything in the blender: bananas, strawberries, unsweetened heavy cream (it’s best to use one that doesn’t have caragenan), vanilla, honey.
Blend well until all is smooth and silky. Pour into ice cream moulds, I used these tiny ones from Ikea and these lovely umbrella moulds that the girls loved :) I got 18 small lollies, one being exactly for 1 kid serving each :)
Put the moulds in the freezer until hard enough, a couple hours, and run them under hot water before serving, to remove the ice cream easily. Enjoy!