Am găsit o rețetă de vară suuuper delicioasă și ușor de făcut: aperitiv grecesc cu humus și brânză Feta. Se face atât de repede, e bun și ca aperitiv, și ca prânz sau cină rapide și răcoroase de vară :)

Ingrediente (4 porții):

  • 250g humus
  • 200g cremă de brânză
  • 100g brânză Feta
  • 100g roșii cherry
  • 1 castravete
  • 1 ceapă verde
  • 100g masline Kalamata
  • 1 lg zeamă de lămâie
  • 1/2 lgț oregano
  • 1 lgț ulei de masline

Batem crema de brânză cu zeama de lămâie, o linguriță de ulei de măsline și puțin oregano. Întindem rezultatul obținut pe un platou.

Adăugăm humusul peste, îl nivelăm frumos. Puteți folosi humus cumpărat sau făcut în casă (eu așa îl fac, după această rețetă).

Apoi începem să adăugăm restul ingredientelor, tocate după bunul plac: roșiile, castravetele, ceapa verde, măslinele, brânza Feta fărâmițată. Presărăm încă puțin oregano, ulei de măsline și servim această bunăciune cu pita, crackers, ceva de genul, crocant să fie :) Pofta mare!

*Rețetă inspirată de aici

ENGLISH VERSION

I discovered this amazing summer recipe, so tasty and easy to make: Greek hummus Feta dip. It’s so good and you can have it as appetizer or light lunch or dinner on a hot summer day :)

Ingredients (4 servings):

  • 250 g hummus
  • 200 g cream cheese
  • 100 g Feta cheese
  • 100 cherry tomatoes
  • 1 cucumber
  • 1 spring onion
  • 100 g Kalamata olives
  • 1 tbsp lemon juice
  • 1/2 tsp oregano
  • 1 tsp olive oil

Beat the cream cheese with lemon juice, a teaspoon of olive oil and a little oregano. Spread the cream on a platter. Add the hummus on top (I use this recipe)

Then start to add the toppings, cut as you like: tomatoes, cucumber, spring onion, olives, crumbled Feta cheese. Finish up with sprinkle of oregano and a drizzle of olive oil. Serve with something crunchy: chips, crackers, pita, you know the drill :)) Enjoy!

Lasă un răspuns