Un desert cu care veți face senzație garantat :) Înghețată prăjită la Airfryer. Puteți prepara bilele în avans și le țineți în congelator, iar când aveți musafiri, pac! Le prăjiți 2 min la Airfryer și voila un mega desert ca la restaurant :) Pt varianta de post, folosiți unt de cocos și înghețată vegană. Rețeta VIDEO AICI. Mai multe rețete la Airfryer AICI.

Ingrediente (6-8 buc):

  • 100g fulgi de porumb
  • 2 lg nuci mărunțite
  • 2 lg fulgi de cocos
  • 30g unt topit
  • 1 lgt scorțișoară
  • 400g înghețată de vanilie
  • Topping:
  • frișcă
  • sirop de arțar, ciocolată, caramel sau miere

Mărunțim fulgii de porumb, fie folosind robotul, fie într-o pungă cu zip cu un făcăleț. Apoi îi amestecăm cu scorțișoara, untul topit, nuca măcinată și fulgii de cocos.

Luăm cu lingura de înghețată câte un guguloi mare și îl tăvălim în amestecul de fulgi. Mie mi-au ieșit 7 bile, pot ieși 6 mai mari sau 8 mai micuțe puțin :)

Așezăm bilele pe o tavă și le congelăm minim 2-3 ore. Preîncălzim Airfryerul 5 min la 200C.

Punem bilele de înghețată pe tava Airfryerului în care am pus hârtie de copt (eu am rămas fără și am pus hârtii pt brioșe :) și le gătim fix 2 min la 200C. Le servim imediat, cu frișcă și siropul preferat: sirop de arțar, miere, sirop de caramel sau ciocolată :) Poftă mare!

Înghețată prăjită la Airfryer. Inspirată de aici.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns