Print Friendly, PDF & Email

Din gama ce bunătăți delicioase și sănătoase am mai făcut la iubitul meu slow juicer, despre care am scris AICI :) Dacă vă place laptele de cocos, veți fi încântați să descoperiți acest lapte de cocos la slow juicer, obținut din doar nucă de cocos și apă :) Este delicios, natural, făcut în casă. Din pulpa rămasă (care Doaaaamne, Dumnezeule, cum iese! :) am făcut niște bombonele delicioase tip Raffaello, nimic nu se pierde :) Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 350g nucă de cocos proaspătă
  • 500ml apă plată

Cod de reducere

Cei de la Kuvings vă oferă codul de EXTRA reducere 10% MADELINEK10 pentru storcătorul 4 în 1 Kuvings Revo 930 Black, la care primiți cadou și setul de accesorii pt Smoothie și Înghețată! :)

Mod de preparare

Am folosit nucă de cocos proaspătă gata tăiată (din aceea pe care o găsiți în magazine la combinele frigorifice cu fructe de pădure și fructe exotice), dacă vreți puteți folosi nucă de cocos întreagă, o spargeți și scoateți pulpa, eu am ales varianta mai ușoară :))

Opțional, eu am decojit partea maronie cu un decojitor pentru că îmi doream să arate frumos pulpa rămasă pentru bombonele :)) Deci acest pas chiar NU e obligatoriu. Tăiem cubulețe și mai mici nuca de cocos.

Punem sita fină pentru suc la storcătorul Kuvings, ne uităm să fie pus căpăcelul (asta va ajuta să se amestece apa și nuca de cocos în storcător) apoi începem să turnăm în storcător alternativ apă plată și bucățele de nucă de cocos. Când amestecul pare omogen, eliberăm căpăcelul și vedem ce frumos curge acest lapte de cocos la slow juicer :) Veți vedea că se va separa o mică parte cremoasă și puțin mai galbenă, aceea este cremă/unt de cocos, se folosește și aceea :)

Turnăm laptele într-o sticlă, agităm și savurăm :) Am obținut 220g de fulgi de cocos din aceste cantități. Din aprox 120g de fulgi de cocos am pus 1 lingură mare de cremă/unt de cocos (ce am obținut mcu ajutorul storcătorului) și miere, până am obținut o consistență lipicioasă din care am modelat bombonele. Delicios totul, enjoy!

IMPORTANT! NU puneți bucăți prea mari sau prea tari/uscate de nucă de cocos și nici NU folosiți storcătorul fără apă la această rețetă.

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns