Acum că a venit frrriguțul, e normal să poftim mai mult la mâncăruri calde, sățioase, comforting, nu degeaba le încadrăm în categoria comfort food :) Cum e această mămăligă cu brânză și ou la airfryer, demențială, să o încercați. Simplă, bună și gata repede :) Rețeta Video AICI. Mai multe rețete la Airfryer AICI.
Ingrediente (2-3 porții):
- 150g mălai
- 750ml apă
- sare
- 150g brânză de burduf
- 30g unt
- 30g cașcaval ras
- 2 ouă
Punem la fiert 750ml de apă cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, turnăm mălaiul și amestecăm constant, energic cu telul până mălaiul e fiert. Aprox 10-12 min, în funcție de mălai.
Ungem cu puțin unt 2 forme termorezistente (13 cm diametru). Punem în ele un strat de mămăligă, apoi brânza de burduf, untul cubulețe. Acoperim cu încă un strat de mămăligă și introducem vasele în Airfryer, 10 minute la 200C.
La jumătatea timpului spargem câte un ou in centrul mămăligii și introducem din nou vasele în Airfryer. Dacă vreți să fie mai închegat gălbenușul, mai lăsați vasele 1-2 minute extra. Presărăm deasupra cașcaval ras și servim imediat. Ies 2 porții mari sau 3 medii :)) Depinde de cât de foame vă este :) Poftă mare! mămăligă cu brânză și ou la airfryer
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Ingredients (2-3 servings):
- 150 g cornmeal
- 750 ml water
- salt
- 150 g sheep milk cheese (brânză de burduf)
- 30 g butter
- 30 g cheese/mozzarella
- 2 eggs
Bring to a boil 750 ml water with a pinch of salt. When it starts boiling, add the cornmeal and start stirring constantly with a whisk. When the cornmeal is cooked, approx 10-12 min, depending on the cornmeal, turn off the gas.
Grease 2 heat resistant small-medium dishes (13 cm diameter) with a little butter. Put a layer of polenta in them, then add the cheese and rest of the butter. Finish up with another layer of polena.
Cook in the Air fryer for 10 min at 200 C, adding the egg halfway (after 5 mins). If you want the egg folk not so fluid, cook 1-2 more minutes. Add the grated mozzarella when hot and serve right away, Enjoy!