Pandișpan cu merișoare. Nici nu aveam intenția să postez această rețetă, doar am „reciclat” niște merișoare și albușuri cam vechiuțe, să nu se strice (mai ales la cum s-au scumpit toate alimentele…) și iată ce frumusețe a ieșit! Cum am postat poza în Stories, imediat mi-ați cerut rețeta, așa că am zis să o scriu și pe blog, să rămână for eternity :)) Pufos ca un vis, și cu merișoare acrișoare și zemoase care se sparg așa plăcut, în aluat, mmmm…. Foarte bun acest pandișpan cu merișoare :)

Ingrediente:

Batem spumă ouăle, eu am avut 4 albușuri și 2 ouă, voi puteți folosi 5 ouă (deși iese mai pufos puțin cu extra albușuri :) Așadar, batem ouăle spumă, adăugăm și zahărul/îndulcitorul și batem până își dublează/tripleaza volumul. Micșorăm viteza mixerului și adăugăm uleiul în fir subțire, vanilia. Adăugăm și făina, puțin câte puțin, mixând bine în continuare, și praful de copt.

Încorporăm merișoarele proaspete (sunt cam multe, puteți reduce cantitatea acestora dacă doriți) și turnăm aluatul în forme de silicon, eu am folosit această formă de la Lidl, găsiți aici o formă similară de la Lekue, brand de silicon f calitativ. Îmi place că ies feliile așa drăguțe în aceste forme, zici că mănânci tort :)) Mi-a ajuns aluatul pentru 6 triunghiuri din cele 8 câte are forma.

Coacem acest pandișpan cu merișoare la 170C aprox 30 de min (fără ventilație) sau până trece testul scobitorii, adică o scobitoare introdusă în centru iese curată. Pufos și delicios, pofta mare!

ENGLISH VERSION

I didn’t even plan to post this recipe, I just wanted to save some old egg whites and cranberries :)) And just look at this beauty! When I posted this in Stories, I got so many recipe requests that I thought I’d post it on my blog, to be kept here for eternity :) Fluffy as a cloud, with sour and juicy cranberries popping in your mouth with every bite, yum!

Ingredients:

  • 2 eggs +4 egg whites*
  • 5 tbsp sugar/natural sweetener (70 g)
  • 2 tbsp oil
  • 1 tsp vanilla extract
  • 100 g flour
  • 1 tsp baking powder
  • 200 g fresh cranberries

Beat the eggs until foamy, (I had 4 egg whites and 2 eggs, but you can use 5 eggs instead, even though more egg whites make the cake more fluffy :) Add the sugar/sweetener and beat them until they form stiff peaks.

Lower the mixer speed and add the oil, too, vanilla, then gradually add the flour and baking powder. Fold in the cranberries (you can reduce the quantity, these are quite a lot :) Pour the batter in a silicone mold, I use this 8 cavity mold, it’s just so cute, it’s like eating birthday cake every day :)) Bake at 170 C for about 30 min or until a skewer inserted in the center comes out clean. Fluffy and yummy, enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *