Am pentru voi un desert festiv absolut genial pentru Sărbători, de data aceasta unul adult-only, însiropat cu alcool fin :) Prăjitură aromată cu fructe uscate sau Fruit cake, cum i se mai spune. Ceva de vis! Multe fructe uscate însiropate, condimente de calitate de la Cosmin Condimente și vă invit să participați la un super concurs de-al lor, keep reading :) Rețeta Video AICI.
Ingrediente:
- Mix de fructe:
- 400ml ceai negru
- 3 lg rom
- 400g mix de fructe uscate
- 200g unt
- 150g zahăr brun nerafinat
- 3 ouă
- 250g făină
- 1/2 lgț nucșoară Cosmin
- 1/2 lgț cuișoare Cosmin, râșnite
- coaja rasă de la 1 lămâie eco
- coaja rasă de la 1 portocală eco
- 1 lg de ghimbir ras
- 7 lg rom Stroh pt uns prăjitura
- Topping:
- 3 lg gem de caise
- 100g fructe uscate și nuci
Concurs
Concurs COSMIN te așteaptă pe cosmincondimente.ro cu super premii, care să te ajute în bucătărie. Nu uita, mai multe înscrieri înseamnă mai multe șanse de câștig. Ca să participi, trebuie doar să cumperi minim 2 condimente COSMIN și orice ai nevoie din magazinul online punegust.ro sau din magazinul tău preferat – apoi să înscrii factura sau bonul fiscal pe cosmincondimente.ro până în data de 14.01.2024. Pentru cumpărături din magazinul online punegust.ro ai 5% REDUCERE la toate produsele din coșul tău de cumparături pentru primele tale 5 comenzi cu codul de reducere: COSMIN5, valabil până la 14.01.2024 pe punegust.ro.
Mod de preparare
Cu 2-3 zile înainte de a face prăjitura, punem mixul de fructe într-un bol, turnăm ceai negru peste ele (400ml apă, 4 pliculețe de cei negru aromat) și 2 linguri de rom Stroh. Acoperim bolul cu folie și îl ținem în frigider 2-3 zile, pentru a se aromatiza și însiropa fructele uscate. Am folosit caise, stafide, merișoare, mere, prune, piersici, voi puteți folosi orice fructe uscate vă plac :)
Mixăm untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul brun. Adăugăm și ouăle, apoi făina și condimentele: nucșoara Cosmin, cuișoarele Cosmin pe care le-am râșnit înainte. Dăm pe răzătoare coaja de portocală, coaja de de lămâie și ghimbirul.
Încorporăm aceste condimente și fructele bine scurse, folosind o spatulă și energie, aluatul e dens :) Ungem o tava de 23cm cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt, punem compoziția înăuntru și o nivelăm frumos. Coacem prăjitura 1 oră la 160C, apoi setăm temperatura la 150C și mai coacem o oră.
Prăjitura răcită se înțeapă zilnic cu un băț de frigăruie și se unge cu câte o lingură de rom timp de 7 zile până la Crăciun :) Se unge cu gem de caise și se decorează cu extra fructe uscate și nuci. O puteți lega cu o fundiță, să arate și mai Christmasy :) Poftă mare!
Rețeta Video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)