Print Friendly, PDF & Email

Când am fost la bunici de Paște am luat rețeta de Cremșnit pe care o face bunica fetelor, este ceeeel mai bun cremșnit pe care l-am mâncat ever! Am adaptat-o puțin, doar am înlocuit zahărul cu îndulcitor natural (Dulcișor am folosit) și am folosit 2 foi de cremșnit în loc de 3 (ca să fie mai multă Cremă :)) A ieșit SUPER bun, de acum e în top rețete preferate, mulțumim mult, Buni pentru inspirație! Rețeta video AICI.

Ingrediente (8-10 porții):

Mod de preparare cremșnit

Batem puțin ouăle întregi cu îndulcitorul, apoi adăugăm făina și vanilia, mixăm bine până la omogenizare. Eu am folosit un mixer de mână și am avut ouă de țară, de aceea sunt așa galbene :)

Punem cratița pe foc, adăugăm laptele și fierbem la foc mic până se îngroașă ca o budincă, amestecând frecvent pentru a nu face cocoloașe sau pentru a nu se prinde de cratiță :)

La final se încorporăm untul. Eu tăiat foile de cremșnit în câte 10 pătrățele, din care am folosit 8 per strat, cât să încapă în tava mea (34*22 cm). Le puteți tăia pătrățele și mai mici, dacă doriți, also puteți asambla prăjitura în tava de carton a foilor de Cremșnit, de ex foile de la Dr Oetker sunt în carton plastifiat, which helps :) Sau puteți să nu le tăiați deloc :D

Punem folie alimentară în tavă, așezăm 8 pătrățele de foietaj, apoi punem crema călduță. Deasupra așezăm celelalte 8 pătrățele de foietaj. Ce a rămas fărâmițăm și presărăm ca topping pentru a completa spațiile goale și extra :)

Se ține la rece câteva ore bune, ideal până a doua zi, eu nu am rezistat, așa că am tăiat feliile cam greu și cu multă grijă :)) Cremșnitul și mai pretty cu zahăr sau îndulcitor pudră deasupra, wink wink :) Poftă mare!

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns