Print Friendly, PDF & Email

O idee rapidă de aperitiv sau mic dejun pe pâine: salată de ouă și castraveți murați. Dacă aveți ouă fierte rămase de la Paște, încercați această rețetă, imi veți mulțumi :) Super bună, hrănitoare și nutritivă, eu am servit-o pe pâine low carb Aruna Benefica (despre care am scris AICI). Rețeta video AICI. Enjoy!

Ingrediente:

  • 6 ouă fierte
  • 200g castraveți murați
  • 2 lg smântână*
  • 1 lg maioneză *
  • 1 lgț muștar
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare, piper

Decojim și tăiem cubulețe mici ouăle fierte, em folosit acest dispozitiv pt feliat ouă :) Tăiem și castraveciorii murați. Am folosit castraveți cornichon micuți murați în oțet și i-am tăiat rondele, fiind micuți. Dacă folosiți unii mai mari, îi puteți tăia tot cubulețe.

Tocăm mărarul, apoi amestecăm ușor toate ingredientele, cu grijă să nu zdrobim rău ouăle :) Servim salata simplă, pe pâine, cu legume and so on. *Puteți folosi iaurt grecesc și maioneză light pt o variantă mai slabă caloric :) Poftă mare și îți mulțumesc că mi-ai vizitat blogul! :)

Salată de ouă și castraveți murați. Alte idei de rețete cu ouă fierte AICI. Superbul suport ceramic pt ouă din imagini este de la Asanorii.

Rețeta video

Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 6 hard boiled eggs
  • 200g pickled cucumbers
  • 2 tbsp sour cream*
  • 1 tbsp mayonnaise *
  • 1 tsp mustard
  • 1/2 bunch of dill
  • salt, pepper

Peel and dice the hard boiled eggs, I used this special tool :) Dice the pickeled cucumbers as well. I used small Cornichon cucumbers pickled in vinegar and I chopped them. If you use bigger ones, dice them same size as the eggs.

Chop the dill, then gently mix all of the ingredients, carefully not to smash the eggs :) Serve plain or on toast, with veggies and so on.

If you want a lighter version, use Greek yoghurt and light mayonnaise. Enjoy! You can find more hard boiled eggs recipe ideas HERE. Thank you for visiting my blog!

Lasă un răspuns