Print Friendly, PDF & Email

Am descoperit noua prăjitură preferată a Ilincăi în cartea KitchenAid For everything you want to make: prăjitură cu migdale și zmeură. Am făcut-o deja de 3 ori în 3 zile :)) O dată cu caise, o dată simplă (fără fructe) și acum cu zmeură, de-li-cioa-să de fiecare dată! Puteți pune ce fructe doriți. Se face suuper simplu, în 5 min compoziția e gata, o torni în tavă, pui fructele, o bagi în cuptor și aștepți :) Rețeta video AICI.

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

Ingrediente:

  • 180g făină
  • 70g făină de migdale
  • 120g zahăr/îndulcitor
  • 1 lgț praf de copt
  • 3 ouă
  • 125g iaurt 10%
  • 60ml ulei (de măsline)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lg rom (sau esență)
  • 125g zmeură

Punem într-un bol ingredientele lichide: ouăle, uleiul (am pus de măsline), iaurtul, romul, coaja rasă de lămâie. Amestecăm puțin, adăugăm apoi ingredientele uscate: zahărul, făina albă și făina de migdale, praful de copt.

Nici măcar nu trebuie să batem până se dizolvă zahărul :) Omogenizăm bine totul, apoi turnăm compoziția într-o tavă micuță de tort (18cm diametru, ca aceasta), presăram fructele (zmeura) deasupra și coacem totul aprox 50 min la 170C, până trece testul scobitorii și e puțin rumenă la suprafață.

Eu am făcut-o o dată și într-o formă de tort cu cavități individuale ca aceasta, puteți coace prăjiturica și sub formă de brioșe :) Poftă mare! Prăjitură cu migdale și zmeură

Rețeta originală din carte (eu am adaptat varianta mea de aici):

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 180 g flour
  • 70 g almond flour
  • 120 g sugar/sweetener
  • 1 tsp baking powder
  • 3 eggs
  • 125 g yogurt 10%
  • 60 ml (olive) oil
  • grated zest of 1 lemon
  • 1 tbsp rum
  • 125 g raspberries

Put the wet ingredients in a bowl: eggs, oil (I used olive oil), yogurt, rum, lemon zest. Mix a little, then add the dry ingredients: sugar, flour and almond flour.

Mix a little more, but you don t even need to have the sugar dissolved :) Pour the batter in a small pan (18 cm diameter), sprinkle the raspberries on top and bake for about 50 min at 170 C, until a skewer inserted in the center comes out clean. I baked the cake once in cake silicone mold with 8 individual cavities, so you can bake yours in muffin silicone molds, too :) Enjoy!

Lasă un răspuns