Ma veti iubi pentru aceasta reteta! :) Este o descoperire absolut senzationala, nici mie nu-mi vine sa cred cat de gustoase pot fi aceste prajiturele raw cu morcovi. Aveti nevoie doar de un robot de bucatarie si desertul e gata cat ai clipi. Super delicios si foaaaarte sanatos! :)

Ingrediente (7 buc):

  • 4 morcovi potriviti dati pe razatoare
  • 200g curmale moi
  • 100g nuci romanesti
  • 50g fulgi de cocos
  • 2 lg ulei de cocos
  • coaja rasa  de la 1 portocala
  • 1 lgt scortisoara
  • crema de cocos si nuci pentru topping

Introducem in robotul de bucatarie toate ingredientele si procesam biiine de tot pana obtinem o compozitie lipicioasa pe care o presam in forme de silicon pentru briose.

Le introducem in congelator cam o ora sa se intareasca, apoi le scoatem din forme si, inainte de servire, turnam crema de cocos, presaram putina scortisoara si cate o nuca deasupra. Arta, nu altceva! :)

ENGLISH VERSION

You’ll love me for this recipe! :) It’s an absolutely amazing discovery, I myself can’t believe how delicious these raw carrot cupcakes are. All you need is a food processor and the dessert is ready in an instance. Super tasty and soooo healthy! :)

Ingredients (7 pcs):

  • 4 medium grated carrots
  • 200 g soft dates
  • 100 g walnuts
  • 50 g coconut flakes
  • 2 tbsp coconut oil
  • zest of 1 orange
  • 1 tsp cinnamon
  • coconut cream and walnuts for the topping

Place all the ingredients in the food processor and process really well until you get a soft sticky mixture. Press this mixture into silicon cupcakes molds and put them in the freezer for about 1 hour, to harden.

Then take them out, pop the cupcakes out of the molds and decorate them before serving: pour coconut cream on them, sprinkle cinnamon and walnuts on top. Pure art! :)

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments on Prajiturele raw cu morcovi / Raw carrot cupcakes

  1. Buna, as dori sa stiu cu ce pot inlocui crema de cocos?! Din pacate nu am gasit in magazine si nici rabdare nu mai am sa astept comanda de pe internet.

    • Buna Ioana, o poti omite pur si simplu daca nu ai de unde sa o iei, nu e nici o problema, e mai mult de decor ;)

  2. As putea sa folosesc, in loc de crema de cocos, mascarpone si sa ii dau ceva aroma? Stiu ca nu ar mai fi raw vegana.

  3. Buna Mădălina, mai întâi vreau sa te felicit pt tot ceea ce faci!! Gătit echilibrat ceea ce are nevoie fiecare om sau cel puțin ce ii priește fiecăruia:) am o întrebare refereritoare la crema de cocos, ce este aceea crema de cocos ? O prepari tu sau o cumperi? Iti mulțumesc pt răspuns si bunul DUmnezeu sa te binecuvinteze:)

    • Draga Alina, iti multumesc in primul rand pentru cuvintele frumoase! :) Crema de cocos este partea solida, grasa dintr-o conserva de lapte de cocos pe care o tii la rece si nu o agiti. Eu prefere sa o cumpar separat, ai linkul daca dai click pe ingredient :) O zi frumoass!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *