Exista zile in care pur si simplu ma loveste o pofta crunta de ceva dulce. Mana sus cine ma intelege! :)) Pentru astfel de momente, in scopul de a evita nenumaratele tentatii pacatoase din comert, am in permanenta ceva dulce sanatos in casa. Preparandu-mi singura deserturile, cu ingrediente atent alese, nu am probleme cu greutatea sau cu nivelul de energie :D
Pralinele pe care vi le propun astazi sunt o explozie de vitamine si vor satisface pofta de dulce chiar si a celui mai pretentios critic culinar :) Praline raw de ciocolata.

Ingrediente

  • 250g unt de migdale/nuci/arahide (nesarat)
  • 100g tahini (pasta de susan)
  • 5 lg carob (sau cacao)
  • 5 lg sirop de agave (sau indulcitorul natural preferat, dupa gust)
  • 7 lg ulei de cocos
  • 1 lgt pudra de vanilie
  • 1 lg lucuma (optional)
  • 1 praf de sare de Himalaya

Amestecam toate ingredientele cu un tel (sau in blender) pana compozitia devine omogena, apoi o punem in forme de silicon pentru ciocolata (sau in tavita pentru cuburi de gheata). Introducem pralinele la congelator pentru 1 ora. Daca ne mai raman, le tinem in frigider :) Sa avem pofta!

ENGLISH VERSION

There are days when I get this terrible sugar craving. Put your hands up if you’re with me! :)) For moments like these, in order to avoid all the unhealthy options on the market, I always have a healthy dessert at home. By making my own sweets, with carefully chosen ingredients, I don’t have weight or low energy problems :D The pralines I present to you today are an explosion of vitamins and they will satisfy the sweet tooth of the most severe food critic :)

Ingredients

  • 250 g almond/nut/peanut butter (unsalted)
  • 100 g tahini (sesame paste)
  • 5 tbsp carob (or cocoa)
  • 5 tbsp agave syrup (or favorite sweetener, to taste)
  • 7 tbsp coconut oil 
  • 1 tbsp vanilla powder
  • 1 tbsp lucuma (optional)
  • 1 pinch of Himalaya salt

Mix all the ingredients with a whisk (or in the blender) until you get a smooth cream, then pour it in chocolate molds (or ice cube tray). Keep the pralines in the freezer for one hour. If you have any left, store them in the fridge :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Praline raw de ciocolata / Raw chocolate pralines

  1. cele mai bune praline pe care le-am mancat vreodata, sunt delicioase :) felicitari pentru reteta si multumim ca ne-ai impartasit-o :)

  2. Esti geniala!!! Ma bucur enorm ca am dat peste retetele tale! Sunt la inceput cu tot ce inseamna raw, incerc sa-mi schimb stilul de viata in unul sanatos iar retetele tale imi sunt de un real folos! Na ca fac si rime :-)))

    • Aww, ce draguta esti, Andreea! :) Ma bucur mult ca iti place blogul meu! :) Vezi ca retetele sunt grupate pe categorii, nu sunt doar raw ;) Dar majoritatea sunt variante mult mai sanatoase fata de alimentatia standard a romanilor :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *