Astăzi am pentru voi o mâncare mai exotică: pui indian cu unt la multicooker sau „butter chicken”. Se face foarte repede, e gustos, aromat și hrănitor :) Am avut surpriza plăcută să descopăr că a avut mega succes la noi, toți 4(!), ceea ce pentru mine ca mamă de 2 e maaaare lucru :)) Iată AICI Rețeta Video.

Ingrediente:

  • 800g piept de pui
  • 50g unt
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cub de ghimbir (15g)
  • 1 conservă de roșii (400g)
  • 2 lgț garam masala
  • 1 lgț sare
  • 150ml smântână lichidă

Black Friday

Șiiiii de Black Friday, între 11-14 nov, aveți 25% extra reducere la prețul afișat in site, aplicând codul BF25, pentru acest minunat multicooker Crockpot Turbo Express! P.S. – pentru pasionații și interesații de multicooker, am creat această pagină specială, check it out :)

Mod de preparare

Pornim multicookerul pe Brown/Saute și încingem untul. Adăugăm usturoiul pisat, ceapa tocată și ghimbirul dat pe răzătoarea mică, le călim câteva minute amestecând frecvent.

Adăugăm pieptul de pui tăiat cubulețe, îl rumenim puțin, adăugăm apoi roșiile, sarea și amestecul de condimente garam masala (care conține: boia dulce, coriandru, muștar alb, usturoi, chimen, fenicul, scorțișoară, turmeric, chili, ghimbir, cuișoare, ienibahar, cardamom).

Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis. Setăm multicookerul pe Meat/Poultry, High Pressure, 10 minute. După ce timpul a expirat, așteptăm 5 minute, apoi rotim cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis, deschidem capacul, adăugăm smântâna lichidă și mai gătim înca 5 minute totul pe Simmer, amestecând frecvent.

Servim acest pui indian cu unt la multicooker cald, cu garnitura preferată, în mod normal se servește alături de orez, eu am avut o garnitură de conopidă mărunțită aka cauliflower rice :) Poftă mare!

ENGLISH VERSION

I’ve got an exotic recipe for you today, pressure cooker butter chicken. It’s so easy and quick to make :) I had the pleasant surprise that all 4 of us loved this dish, which is one of my #momlife goals :)))

Ingredients:

  • 800 g chicken breast
  • 50 g butter
  • 1 red onion
  • 4 garlic cloves
  • 1 piece of ginger (15 g)
  • 1 can of tomatoes (400 g)
  • 2 tsp garam masala
  • 1 tsp salt
  • 150 ml heavy cream

Set the cooker on Brown/Saute and heat the butter. Add the mashed garlic, diced onion and grated ginger, saute them stirring frequently. Add the cubes of chicken breast, brown a little, then add the tomatoes, salt and garam masala spice mix.

Put the lid on, rotate to Closed position, rotate the pressure valve to Closed, too. Set the cooker on Meat/Poultry, High Pressure, 10 minutes. When the time’s up, wait 5 more mins, then carefully rotate the pressure valve, open the lid. Add the heavy cream and cook 5 more min on Simmer, stirring frequently.

Serve this pressure cooker butter chicken with your favorite side dish, traditionally it’s served with rice, but I served it with steam cauliflower rice :) Enjoy!

2 Comments on Pui indian cu unt la multicooker

Lasă un răspuns