Quesadilla cu pui și legume. De muuult timp vroiam să fac o quesadilla, când mergeam la birou și ieșeam la masă, comandam Quesadilla de la Fabrica și îmi plăcea la nebunie :) Cum tocmai am primit o bunătate de carne de pui de la La Provincia, pui gustoși, crescuți natural, la sol, am zis: Quesadilla scrie pe cărnița asta! :)) Cantitățile sunt f ușor de dublat, FYI :) Rețeta video AICI.
Ingrediente (2 buc):
- 2 lipii
- 250g piept de pui La Provincia
- 2 lg ulei de măsline
- 60g bacon
- 1 ceapă verde
- 1 ardei kapia
- 100g cașcaval
Sos picant:
- 100g maioneză
- 100g smântână
- 2 lg sos jalapeno
- 1 lgț paprika dulce
- 1/4 lgț piper cayenne
Încălzim puțin ulei de măsline într-o tigaie, tăiem cubulețe pieptul de pui, îl adăugăm în tigaie, punem și baconul tăiat cubulețe mici. Adăugăm sare, piper și condimentele dorite: eu am pus puțină boia dulce și pudră de usturoi.






Rumenim totul la foc mediu până puiul e bine făcut, iar la final adăugăm ceapa verde tocată și ardeiul kapia tăiat cubulețe mici. Le mozolim puțin, doar cât să se înmoaie f puțin.






Pe o lipie punem jumătate din compozitța de pui cu legume, jumătate din cantitatea de cașcaval. Pliem cealaltă jumătate de lipie peste și punem 5-10 minute quesadilla în Airfryer cât să se înmoaie brânza și să se rumenească lipia. Se poate face și în tigaie, ofc. Repetăm și cu a doua lipie.






Pentru sos amestecăm toate ingredientele, gustăm și potrivim iuțeala după preferințe :) Poftă mare! Quesadilla cu pui și legume


P.S: – Dacă vreți o rețetă low carb, aveți AICI all you need :)
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)