Print Friendly, PDF & Email

Quesadilla cu pui și legume. De muuult timp vroiam să fac o quesadilla, când mergeam la birou și ieșeam la masă, comandam Quesadilla de la Fabrica și îmi plăcea la nebunie :) Cum tocmai am primit o bunătate de carne de pui de la La Provincia, pui gustoși, crescuți natural, la sol, am zis: Quesadilla scrie pe cărnița asta! :)) Cantitățile sunt f ușor de dublat, FYI :) Rețeta video AICI.

Ingrediente (2 buc):

Sos picant:

  • 100g maioneză
  • 100g smântână
  • 2 lg sos jalapeno
  • 1 lgț paprika dulce
  • 1/4 lgț piper cayenne

Încălzim puțin ulei de măsline într-o tigaie, tăiem cubulețe pieptul de pui, îl adăugăm în tigaie, punem și baconul tăiat cubulețe mici. Adăugăm sare, piper și condimentele dorite: eu am pus puțină boia dulce și pudră de usturoi.

Rumenim totul la foc mediu până puiul e bine făcut, iar la final adăugăm ceapa verde tocată și ardeiul kapia tăiat cubulețe mici. Le mozolim puțin, doar cât să se înmoaie f puțin.

Pe o lipie punem jumătate din compozitța de pui cu legume, jumătate din cantitatea de cașcaval. Pliem cealaltă jumătate de lipie peste și punem 5-10 minute quesadilla în Airfryer cât să se înmoaie brânza și să se rumenească lipia. Se poate face și în tigaie, ofc. Repetăm și cu a doua lipie.

Pentru sos amestecăm toate ingredientele, gustăm și potrivim iuțeala după preferințe :) Poftă mare! Quesadilla cu pui și legume

P.S: – Dacă vreți o rețetă low carb, aveți AICI all you need :)

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns