Ce facem de sărbători bun pentru cei mici? Iată o idee minunată: rulouri cu scorțișoară baby friendly, îndulcite doar cu puțină miere. Umplutura dulce și cremoasă de curmale e wow, iar aluatul a ieșit incredibil de fin, pufos și fraged de la făina pentru cozonac Raftul Bunicii, ador! Aveți mai jos modul de preparare și multe poze pas cu pas, Rețeta video AICI. Șiii vă invit să vă înscrieți la un super concurs, keep reading :)
Ingrediente:
- 400g făină pentru cozonac Raftul Bunicii
- 80g unt
- 2 gălbenușuri
- 10g drojdie uscată
- 1 lgț miere (pt drojdie)
- 200ml lapte călduț
- 50g smântână
- 2 lg miere
- 1/2 lgț pudră de vanilie
Umplutură:
- 300g curmale hidratate
- 70g nuci/migdale măcinate
- 1 lgt scorțișoară
Topping:
- 250g cremă de brânză
- 1 lg miere
Făina pentru cozonac Raftul Bunicii este absolut mi-nu-na-tă, fină și pufoasă, obținută în urma măcinării cu grijă a grâului românesc. Nu are aditivi sau amelioratori, este PERFECTĂ pentru aluaturi fine și pufoase, vedeți din poze ce frumoase mi-au ieșit rulourile :) O super veste este că vă puteți înscrie în promoția Raftul Bunicii pentru a câștiga premii instant sau prin tragere la sorti. Marele premiu este de 20.000 de lei! :) Vă invit să vă înscrieți, aveți mai multe detalii AICI și vă țin pumnii!
Mod de preparare
Punem într-un bol laptele călduț (călâi, nu fierbinte), drojdia uscată, 2 linguri de făină și o linguriță de miere, pt activarea drojdiei. Amestecăm bine cu un tel și lăsăm totul cam 10-15 min să facă bule.
Apoi începem să adăugăm alternativ restul ingredientelor pt compoziție (care trebuie să fie la temperatura camerei): gălbenușurile, untul topit, făina pentru cozonac Raftul Bunicii, vanilia, mierea, smântana.
Frământăm bine aluatul, fie de mână, fie cu un mixer cu bol și cârlig pt aluat, până aluatul e moale și elastic. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperim cu folie alimentară bolul, lăsând aluatul să își dubleze volumul.
Pt umplutură punem în blender curmalele hidratate cu puțin (2-3 linguri) din apa în care au stat și mixăm bine până obținem o cremă fină :) Amestecăm crema de curmale cu migdalele/nucile râșnite și scorțișoara.
Pe o suprafață pudrată cu făină, întindem aluatul într-un dreptunghi, îl ungem cu crema de curmale. Rulăm totul strâns și tăiem 16 rulouri pe care le transferăm în tavă.
Le coacem aprox 30-35 de minute, până sunt rumene și frumoase, apoi le ungem cu toppingul făcut din cremă de brânză și miere. Poftă mare!
Rulouri cu scorțișoară baby friendly
Rețeta Video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)