Rulouri cu vanilie. Adooor aceste rulouri cu vanilie umplute cu cremă fină și minunată de vanilie, preferata mea. Cel mai mult îmi plac a doua zi, când aluatul rulourilor s-a înmuiat puțin de la cremă, mmmm… :) Și chiar NU se fac atât de greu pe care pare, după cum se vede în rețeta VIDEO AICI. Cantitățile sunt f ușor de înjumătățit sau dublat, wink wink :)

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

Ingrediente (24 de buc):

  • 800g aluat foietaj
  • 1 ou pt uns
  • forme pentru cornete
  • 600ml lapte
  • 100g zahăr (brun, de cocos, miere sau alt îndulcitor)
  • 4 gălbenușuri
  • 50g amidon
  • 1 lgț pudră de vanilie (sau semințele de la 1 păstaie de vanilie)
  • 80g unt
  • zahăr pudră/ îndulcitor pudră pentru pudrat

Pentru cremă, punem pe foc într-o crăticioară gălbenușurile, zahărul, amestecăm bine și începem să adăugăm laptele, amidonul, vanilia, amestecând constant și energic cu un tel. Eu am folosit zahăr de cocos, de ceea au ieșit cu aromă și culoare de caramel :)

Când compoziția s-a îngroșat o transferăm într-un bol și punem folie alimentară pe ea, să nu facă pojghiță. După răcire, batem crema puțin cu mixerul, apoi încorporăm în ea și untul.

Pentru rulouri: decongelăm aluatul foietaj și tăiem fiecare bucată de 400g în 12 fasii. Le rulăm pe forme pentru cornete (am luat de aici 2 seturi de câte 6, sunt foarte de calitate), le ungem cu gălbenuș și le coacem aprox 20 min la 180C + încă 5 min cu ventilația pornită, până se rumenesc frumos. După ce se răcoresc puțin scoatem rulourile de pe conuri și repetăm cu restul de aluat.

Umplem rulourile cu crema de vanilie folosind un poș cu dui stelat. Le pudrăm cu zahăr pudră și, ideal, le lăsăm câteva ore bune, să se înmoaie foietajul de la cremă, apoi le servim :) Poftă mare! Rulouri cu vanilie.

Diet Hack: le puteți umple cu o budincă proteică de vanilie, mmmmmm… :)

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns