Print Friendly, PDF & Email

Supele și ciorbele nu ne lipsesc din casă, iar supa de pui cu găluște e una din preferatele fetelor, și o fac mereu la multicooker. Acum am descoperit pur întâmplător o combinație de programe genială :) Am fiert carnea pe Meat/Poultry (program de gătire sub presiune) pentru că era cam congelată. Apoi am adăugat legumele, am ales programul Slow cook și am plecat cu toții la un atelier pentru copii :) Când ne-am întors, supa era caldă pe Keep warm, doar am făcut găluște micuțe rapid și le-am fiert pe Simmer. Masa a fost gata super repede, o supă fierbinte, comforting și super hrănitoare și a ieșit super LIMPEDE :) Multicookerul este aparatul care îmi ușureaza viața cel mai mult în bucătărie, să nu stau lipită de aragaz :)) Are o pagină special dedicată AICI, cu mulțe rețete și informații utile.

Ingrediente:

  • 700g carne de pui cu piele și os (am folosit un pachet de tacâmuri de pui și un piept)
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 bucată de țelină
  • 1 ardei
  • sare, piper*
  • 3 frunze de dafin (opțional)
  • găluște: 1 ou mare (65g) și 65g griș

Cod de reducere

Prietenii mei de la CrockPot vă oferă 10% extra reducere la până pe 15 februarie cu codul MADELINE10! :) Click AICI pentru ofertă.

Mod de preparare

Punem carnea în vasul multicookerului, adăugăm aprox 1.7 L de apă și sarea. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.

Setăm aparatul pe Meat/Poultry, High pressure, 45 de min. Eu am selectat și funcția Turbo care mai scurtează cu încă 40% timpul de gătire :) După expirarea timpului, aparatul va piui și va intra pe funcția Keep warm, care ține mâncarea caldă până la 4 ore. Îl mai lăsăm vreo 20 de min, apoi eliberăm valva de presiune cu grijă, rotind-o spre poziția Deschis. Rotim și capacul spre poziția deschis.

Adăugăm legumele întregi și setăm aparatul pe Slow Cook, High pressure, 2 h. Astfel va ieși foarte limpede supa :) La final strecurăm supa, adăugăm bucăți de cărniță și felii de morcov. Setăm aparatul pe Simmer și preparăm găluștele: amestecăm 1 ou cu cantitatea acestuia în grame de griș. Ex: dacă oul are 50g, punem 50g de griș. Cu o linguriță (sau lingură, dar nouă ne plac găluștele mici :) înmuiată în supa fierbinte formăm găluștele și le eliberăm ușor în supă.

Le lăsăm să fiarbă puțin, se fac foarte repede, întorcându-le și pe partea cealaltă. Servim supa caldă cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Este limpede și delicioasa, poftă mare! Supă de pui cu găluște

Baby friendly: omiteți sarea și folosiți foarte puțin piper.

Rețeta Video

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns