O frumusete de tarta sarata de primavara, cu praz si branza, in superbul set de tavi Emile Henry, care sunt acum Produsul Lunii martie la KitchenShop, avand un pret redus special de la 220 lei la 154 lei pentru membrii KS, le gasiti AICI. Ceramica frantuzeasca Emile Henry este de cea mai buna calitate, nu se zgarie si este mega durabila, va povestesc mai multe, keep reading :) Dar mai intai va poftesc la o delicioasa tarta cu praz si branza, asa de primavara, minunata ca aperitiv, la micul dejun, brunch, si de ce nu, la pachet :)

Aluat:

  • 200g faina
  • 100g unt
  • 60ml apa rece (4 lg)

Umplutura:

  • 1 fir mare de praz
  • 2 cepe
  • 30g unt
  • 3 oua
  • 100ml smantana lichida
  • 100g branza Gouda

Pentru aluat punem in mixerul cu bol faina si untul rece taiat cubulete, mixam putin pana obtinem o textura nisipoasa, apoi adaugam apa rece si mixam pana obtinem o bila de aluat omogen. Se poate face si framantand cu mana, insa eu merg pe varianta mai rapida :)

Transferam aluatul pe blatul de lucru si ii dam o forma dreptunghiulara, apoi il asezam frumos in tava dreptunghiulara Emile Henry* (dimensiuni 36*15*5cm) si introducem tava 10 min in congelator. Apoi intepam aluatul cu o furculita, il acoperim cu hartie de copt si adaugam boabe de fasole, bile de aluat sau orez, eu am avut orez.

Tavile Emile Henry

  • Sunt facute din ceramica de cea mai buna calitate: ceramica speciala HR® (High Resistance) ce rezista pana la temperaturi de 270°C, fiind perfecte pentru prajituri
  • Emailul folosit la finisarea vasului il protejeaza de zgarieturi și ciobiri (poti taia direct in vas si NU se va zgaria) siiiiiii ce imi place enorm e ca se spala IMPECABIL in masina de spalat vase :)
  • Datorita modului in care sunt concepute vasele, a formei si a materialului special prelucrat, caldura este distribuita uniform pentru o coacere treptata ce ne aduc rezultate excelente
  • Rezista la socuri mecanice puternice, deci sunt mega durabile si mentin caldura mancarii timp indelungat

Coacem blatul de tarta 20 min la 170C, timp intre care ne ocupam de umplutura: calim cepele (am folosit una alba si una rosie, pentru culoare :) si prazul tocate in 30g de unt pana se inmoaie frumos, apoi le amestecam cu ouale batute si smantana lichida, un praf zdravan de sare. Adaugam si branza Gouda rasa si omogenizam bine totul.

Inlaturam foaia de copt si orezul din tarta, adaugam umplutura si mai coacem totul inca 30 de min, pana tarta e rumena si frumoasa :) E minunatat atat rece, cat si calda.

Pofta mare! Si nu uitati sa profitati de promotia produsul lunii la Kitchen Shop, superbul set de tavi dreptunghiulare pentru tarte :) Dureaza 2 minute sa va faceti cont de membru si nu aveti nimic de pierdut, doar de castigat 30% reducere :) V-am pupat!

Reteta video

ENGLISH VERSION

A gorgeous spring tart, with leek and cheese, in the beautiful Emile Henry set of rectangular tart dishes, made from top quality French ceramics :)

Dough:

  • 200 g flour
  • 100 g butter
  • 60 ml cold water (4 tbsp)

Filling:

  • 1 large leek
  • 2 onions
  • 30g butter
  • 3 eggs
  • 100 ml heavy cream
  • 100 g Gouda cheese

For the dough put the flour and cold butter cut into cubes in the stand mixer bowl and mix until you reach crumbly sand consistency, then add the water and mix until a ball of dough forms. You can do this manually, but I like the easy way, with my stand mixer :)

Transf the dough on the working space and roll into a rectangular shape, then place in the Emile Henry tart dish (36*15*5 cm) and place 10 min in the freezer. After 10 min take out of the freezer, poke with a fork, add baking paper and baking beans or rice.

Bake the crust for 20 min at 170C, in the meantime prepare the filling: saute the onions (I used a red and a white one, for color :) and chopped leek in the 30g of butter until nicely softened, then mix them with the beaten eggs, heavy cream, a good pinch of salt. Add the grated cheese and mix well.

Remove the baking paper and rice form the tart crust, add the filing and bake 30 more min, until lovely golden :) It’s delicious both hot and cold, enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *