O tartă super simplu de făcut și delicioasă: tartă rustică cu afine. Mi-a făcut poftă Andreea cu tarta ei :) Eu am facut o variantă fără zahăr, să fie potrivită și pentru Teo, am pus doar puțină miere (+1 an*). Ce îmi mai place la această tartă este că nu trebuie să te chinui cu aspectul, iese frumoasă oricum :) Și e MEGA delicioasa și aromată! Rețeta Video AICI :)
Ingrediente (8 porții):
- Aluat:
- 200g făină
- 100g unt
- 1 lg miere*
- 1 gălbenuș
- 2-3 lg apă rece (30-45ml)
- Umplutură:
- 500g afine Merryberry
- 2 lg miere*
- 3 lg amidon (30g)
- 1 lgț extract de vanilie
- 1 gălbenuș pt uns
Punem toate ingredientele pentru aluat în bolul mixerului: făină, unt (scos din frigider cu 30 min înainte), gălbenuș, apă rece, miere. Mixăm bine până obținem un aluat maleabil. Îl intindem cu sucitorul între 2 hârtii de copt până obținem un cerc de aprox 30cm.
Separat mozolim afinele cu amidon și miere :) Amidonul absoarbe din sucul lăsat de afine. Transferăm hârtia de copt cu cercul de aluat în tava mare a cuptorului. Punem afinele mozolite pe centrul aluatului, le aranjăm uniform. La margine lăsăm câțiva cm de aluat liber și pliem marginile aluatului peste afine, ca în poze și video.
Ungem cu gălbenuș aluatul și coacem tarta 35 de min la 180C, până se rumenește frumos. Este mega delicioasă servită caldă, cu înghețată…. Poftă mare! tartă rustică cu afine baby friendly
Rețeta video
*Mierea este interzisa copiilor sub 1 an din cauza riscului de Botulism.
ENGLISH VERSION
A super simple and easy to make tart: blueberry galette. I made the sugar free version, so that Teo can eat it, with just a little honey. What I really like about this galette is that you don’t need special skills for it to turn out gorgeous :) And it’s SUPER delicious and full of flavor!
Ingredients (8 servings):
- Crust:
- 200 g flour
- 100 g butter
- 1 tbsp honey
- 1 egg yolk
- 2-3 tbsp cold water (30-45 ml)
- Filling:
- 500 g blueberries
- 2 tbsp honey
- 3 tbsp cornstarch (30 g)
- 1 tsp vanilla extract
- 1 egg yolk for the topping
Put all the ingredients in the mixer bowl: flour, butter (taken out from the fridge 30 min earlier), egg yolk, cold water, honey. Mix until you get a smooth tender dough. Roll between 2 pieces of baking paper into a 30 cm circle of dough.
Separately coat the blueberries in honey and cornstarch. The cornstarch absorbs the juice from the fruits. Transfer the pieces of baking paper with the dough on the oven’s large tray. Add the blueberries in the center and spread evenly, leaving a few centimeters on the edges, then fold the edges like in the photos and video.
Add the egg wash over the dough and bake for 35 min at 180 C, until lovely golden brown. It’s super delicious served warm, with ice cream…. Enjoy!