Print Friendly, PDF & Email

Mămiiiici dragi de pitici, am pentru voi o rețetă genială de tort baby friendly de gaufre! Deci dacă vreți să le pregătiți celor mici un tortuleț adecvat vârstei (+1an), dar vă e teamă să nu vă iasă blatul, cu acest tort de gaufre mergeți la sigur :)) Este atât de drăgălaș, gustos și perfect pentru aniversarea de +1, 2, 3 ani :) Și un motiv în plus să nu vă lipsească din casă :) Rețeta video AICI.

Ingrediente (6 porții):

  • Gaufre (6 buc):
  • 150g făină
  • 2 ouă
  • 50g unt
  • 150ml lapte
  • 2 lg miere
  • 1/2 lgț extract de vanilie

Aparatul de gaufre de la Breville e the best: are niste plăci super faine, rezistente la zgârieturi, ușor de curățat, nonaderente, dar also fără PTFE si PFOA, plus un sistem de închidere cu clapetă care face gaufrele pufoase :) Îl găsiți redus luna aceasta cu codul GOFRE15 până pe 21 iulie 2023!

Mod de preparare

Pentru gaufre topim untul, îl lăsăm puțin la răcit. Batem ouăle cu laptele, mierea, vanilia și untul. Omogenizăm bine totul, adăugăm și făina. Pornim aparatul de făcut gaufre Breville Duraceramic, să se încălzească :)

Punem din aluat în aparat, cam 4 linguri pline, ca în imagini, îl închidem fără să se închidă clapeta (ceea ce le va face pufoase :) și îl lăsăm să le gătească până sunt suficient de rumene. Le scoatem și le lăsăm la răcit pe un grătar. Repetăm până terminăm aluatul. Am obținut 6 gaufre măricele.

Pentru cremă batem brânza mascarpone cu mierea și zmeura liofilizată râșnită fin la robotul de bucătărie, transformată în pudră :) Pentru asamblare așezăm pe o farfurie o gofră, o ungem cu puțina dulceață de zmeură fără zăhăr, adăugăm puțină cremă și tot așa până sus :)

Dacă vi se pare prea înăltuț și greu de tăiat, montați-l sub formă dreptunghiulară, cu câte 2×3 gofre :)

Îmbrăcăm tortulețul în crema rămasă, decorăm cu zmeură și, ideal, îl ținem la rece câteva ore, pentru a se întări crema. Eu l-am tăiat imediat și nu s-au tăiat f frumos feliile, DAR este de vissss. Poftă mare! Tort baby friendly de gaufre

ENGLISH VERSION

Ingredients (6 servings):

  • Waffles (6 pcs):
  • 150 g flour
  • 2 eggs
  • 50 g butter
  • 150 ml milk
  • 2 tbsp honey
  • 1/2 tsp vanilla extract
  • Frosting:
  • 500g mascarpone
  • 2 tbsp honey
  • 20 g dried raspberries
  • sugar free raspberry jam
  • Topping: fresh raspberries, dried raspberries

For the waffles melt the better, let it cool a little. Beat the eggs, milk, honey, vanilla and butter. Mix well, then add the flour, fold that in, too. Preheat the waffle maker.

Spoon the batter into the waffle maker, about 4 tablespoons, like in the photos, close it without securing the lid (that makes them fluffy :) and let the waffles cook until they are golden brown. Take them out of the waffle maker and let them cool on a rack. Repeat until you finish the batter, I got 6 large waffles.

For the frosting beat the mascarpone, honey and finely ground dried raspberries . To assemble the cake place a waffle on a platter, add a little sugar free raspberry jam, add a little frosting, add another and so on all the way up :)

If you think the cake is too tall assemble it into a rectangular shape, with 3 layers of 2 waffles each :) Cover the cake in the leftover frosting, decorate with raspberries and place in the fridge for a few hours. The frosting will harden, I cut mine right away and the slices weren’t too pretty :) Enjoy!

Lasă un răspuns