Ceva bun pentru cei mici și nu numai :) Nuggets de pui cu legume. Se pot face la cuptor, la Airfryer (cum i-am făcut eu) sau prăjiți în ulei, după referințe :) Merg suuuper bine cu cartofi prăjiți la Airfryer, mix de legume sau salată :) Și se pot lua ușor la pachet, pentru că sunt bune și reci.

Ingrediente (30 de buc):

  • 600g piept de pui
  • 1 morcov (60g)
  • 200g conopidă
  • 1 lgț pudră de usturoi
  • 1 lgț mix de condimente italienești
  • sare, piper*
  • 120g făină
  • 4 ouă
  • 120g pesmet

Dăm carnea de pui prin mașina de tocat sau o mărunțim în robotul de bucătărie. Am folosit piept de pui de la Puiul Vegetarian, o carne f gustoasă și de la pui bine crescuți cu legume și cereale, we love it :) Mărunțim în robot și morcovul și conopida.

Amestecăm într-un bol mare: carnea tocată de pui, legumele mărunțite, sare și piper (*omiteți pt copii mici) pudră de usturoi, mix de legume italienești. Formăm biluțe micuțe pe care le aplatizăm ușor (vor avea aprox 5-6 cm diametru) și le dăm pe rând prin: făină, ouă bătute și pesmet. Mie mi-au ieșit 31 de nuggets.

Le gătim în Airfryer 20 min la 180C, pîna se rumenesc frumos. Poftă mare! Nuggets de pui cu legume.

Inspirație aici.

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns