Vară afară, căldură multă, poftă de ceva răcoritor și bun? :) Say no more! Iată ce bunăciune de gustare/desert am făcut, super rapid, din doar câteva ingrediente naturale. Topingul crocant de ciocolată care se crapă când înfigi lingurița este cevaaaaa… :) FYI: folosind iaurt vegetal și ciocolată amăruie îl transformați într-un desert de post :) Rețeta video AICI.
Ingrediente (4 porții):
- 500g iaurt grecesc
- 8 lgț unt de arahide cremos
- 4 lgț miere (sau îndulcitorul preferat)
- 4 lg afine (proaspete sau congelate)
- 80g ciocolată fără zahăr
- 2 lg ulei de cocos
- 2 lgt fulgi de cocos
Împărțim iaurtul în 4 pahare/cupe/boluri mici, eu am folosit cupe de hârtie pt înghețată. Adăugăm câte 1 linguriță de miere și câte 2 lingurițe de unt de arahide (cremos, 100% arahide) în fiecare pahar.
Adăugăm fructele, puteți folosi orice fructe doriți (banane, zmeură etc) eu am pus afine deshidratate de la MerryBerry. Sau poate chiar niște dulceață, OMG, ce idee bună! :)) Apoi amestecăm totul, lăsând totuși să se vadă puțin dâre din untul de arahide :)
Topim ciocolata și uleiul de cocos la bain-marie până e fluidă compoziția, apoi o turnăm în pahare. Nivelăm frumos toppingul, presărăm fulgi de cocos și congelăm aprox 1 oră, până se întărește ciocolata și interiorul se „răcorește” :) Poftă mare!
*Inspiratie de aici
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)