Print Friendly, PDF & Email

Ursuleți Barni de casă. Teo se tot uită la noi când mâncăm checuri&co și am vrut să îi fac și ei niște chec sau brioșe baby friendly. Mi-am amintit că de mult timp vroiam să îi fac un checuleț cu miere, și cum aveam aceste forme de ursuleți, l-am făcut sub forma de ursuleți Barni de casă :) Rețeta este baby friendly pt copii cu vârsta de +1an. Au ieșit pufoșei și atât de adorabili! :) Rețeta VIDEO aici.

Ingrediente (6 buc):

  • 4 ouă
  • 2 lg miere (30ml)
  • 2 lg ulei/unt topit (30ml)
  • 100g făină
  • 1 lgț praf de copt bio
  • 1/2 lgț pudră de vanilie
  • 2 lgț carob (sau cacao pt copii mari)

Separăm albușurile, le batem spumă cu mixerul. Separat amestecăm mierea, uleiul/untul topit și gălbenușurile. Micșorăm viteza mixerului și adăguăm amestecul de gălbenușuri. Folosiți o miere fluidă nu zaharisită; dacă doriți să fie mai dulce, mai puneți încă 1-2 linguri de miere.

În amestecul de ouă cernem făina, vanilia și praful de copt și le încorporăm ușor, cu mișcări circulare de jos în sus. Când compoziția e fină și omogenă, punem deoparte într-un castron 2 linguri pline din ea, peste care adăugăm pudra de carob, pentru a obține partea de „ciocolată” :) Pentru copii mai mari se poate folosi cacao, dar pe piticii mici îi agită.

Punem din compoziția de ciocolată în formele cu ursuleți, desenând cu lingurița lăbuțele și boticul :) Am folosit aceste forme de la Dodoli (8*11 cm) sunt super bune, nu se lipesc și sunt dintr-un silicon de calitate + safe pt copii. Aveți codul de reducere MADELINE 12% pt comenzi de minim 60 de lei la ei :)

Turnăm apoi compoziția albă în forme, dar nu le umplem de tot. Coacem ursuleții cam 17-20 de min la 170C, până trec testul scobitorii. Ies fix 6 ursuleți din aceste cantități. Poftă mare! Ursuleți Barni de casă.

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Teo is craving when we eat fluffy stuff like sponge cake, muffins and so on. I remembered that I had been wanting to bake her a honey sponge cake for a long time, and I also had these cute beat molds…Sso I made her these yummy fluffy bear sponge cakes :) Aren’t they soooo cute?

Ingredients (6 pcs):

  • 4 eggs
  • 2 tbsp honey (30 ml)
  • 2 tbsp oil/melted butter (30 ml)
  • 100 g flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp vanilla powder
  • 2 tsp carob (or cocoa for older kids)

Separate the eggs and beat the egg whites until they form stiff peaks. Lower the mixer speed and add the hone, oil and egg yolks.

Sift the flour, vanilla and baking powder, fold them in gently, with circular down-up movements. When smooth and silky, put aside 2 large tbsp of the batter in a separate bowl and add the carob. Mix and obtain the chocolate mixture :)

Spoon the chocolate mixture into the molds, drawing the paws and mouth of the bears :) Then pour the white mixture, filling the molds only 2/3. Bake at 170 C for about 17-20 min, until a skewer inserted in the center comes out clean. These quantities make 6 bears sized 8*11 cm. Enjoy!

Lasă un răspuns