De 8 martie vroiam sa fac ceva cu ciocolata, insa de dimineata Ilinca m-a rugat sa ii fac bascute cu branza si stafide ca la gradi :) Si va dati seama ca m-am si anume topit si conformat :)) Eu le-am umplut cu telemea desarata bine si mozarella rasa, dar puteti folosi o branza de vaci grasa ;) Si neaparat sa le ungeti cu ou ca ies si mai frumoase. Hai La multi ani, ladies! :)

Ingrediente (16 buc):

Umplutura:

Incalzim laptele putin de tot, cat sa fie calai, nu fierbinte. Il punem intr-un bol cu drojdia si 2 linguri de faina, amestecam bine si lasam compozitia 15 min, sa faca bule :)

Adaugam faina peste amestecul de drojdie si incepem sa framantam, folosind robotul de bucatarie cu carligul pentru aluat. Adaugam si ouale, mierea (sau indulcitorul folosit), untul moale (la temperatura camerei), vanilia romul si framantam bine totul, pana aluatul e neted si leastic.

Il transferam pe o suprafata pudrata cu faina, ii dam o forma rotunda si il punem intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie sa creasca aprox 1 ora.

Pentru umplutura amestecam cu o lingura toate ingredientele: branza faramitata, ouale, grisul, indulcitorul, stafidele, coaja de lamaie, vanilia, romul. Intindem aluatul intr-o foaie groasa si decupam cerculete cu 1 pahar, mie mi-au iesit 16 bucati. Le asezam pe o tava si le lasam sa creasca 10 min, apoi le creem un spatiu inauntru, folosind o lingura sau degetele.

Impartim compozitia in centrul celor 16 bascute. Ungeti marginile cu ou, eu nu am avut si bascutele mele nu au capatat culoarea aceea superba :( Coacem bascutele 30 de min in cuptorul preincalzit la 180C, pana se rumenesc frumos, cu ventilatia pornita in ultimele 5 min. Bune rau! :)

 Galerie foto

* Eu am folosit telemea desarata si mozarella rasa, puteti folosi branza grasa de vaci. Daca folositi rom sa stiti ca alcoolul se duce la gatit, nu e pericol pentru copii :) Dar il puteti omite daca nu va simtiti confortabil cu asta.

ENGLISH VERSION 

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *