Dragi mamici si nu numai :) Deci am super reteta de biscuiti fara zahar pentru pitici! Indulciti cu magiun natural, fie facut in casa, fie cumparat (cel de la Topoloveni e super, detalii mai jos), sunt absolut deliciosi si se fac atat de usor din doar 4 ingrediente! :) Biscuiti cu magiun pentru copii.

Ingrediente (25 de buc):

  • 100g unt
  • 200g faina + extra pt framantat
  • 1 ou
  • 60g magiun*

Amestecam foarte bine toate ingredientele, pana rezulta o bila de aluat pe care o transferam pe o suprafata pudrata cu faina. Framantam putin pana obtinem o compozitie omogena, va capatea culoarea turtei dulci :) Apoi intindem cu sucitorul o foaie groasa de aprox 4-5mm.

Pudram si planseta si sucitorul cu faina din belsug, aluatul e lipicios. Decupam formele dorite, le transferam pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem 15 min la 180, pana se rumenesc frumos. Sunt si mai buni cu extra magiun! :) Enjoy!

Galerie foto

*Folositi doar magiun natural, facut in casa sau cumparat, dar fara zahar adaugat. Cei de la Topoloveni au un magiun excelent, de prune sau de struguri :)

ENGLISH VERSION 

Dear mommies and not only :) I’ve got a great recipe, perfect for kids: sugar free jam cookies, sweetened only by natural jam, either bought or homemade, they are so easy to make form just 4 ingredients! :)

Ingredients (25 pcs):

  • 100 g butter
  • 200 g flour + extra for kneading
  • 1 egg
  • 60 g sugar free jam*

Simply combine all the ingredients using your fingers until a ball of dough forms. It will have the lovely color of gingerbread :) Knead the dough on a surface dusted with plenty of flour and roll onto a 4-5mm sheet.

Powder both the surface and rolling pin with flour, the dough is quite sticky. Cut out the desired shapes, transfer on a tray lined with baking paper and bake in the preheated oven for about 15 min at 180 C, until firm and golden on the edges. They’re even greater with extra jam :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Biscuiti cu magiun / Sugar-free jam cookies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *