Eu una ador martipanul, vreau sa va marturisesc ca pot manca un baton mare instant :)) Nu prea e bine, mai ales ca cel din comert are sirop de zahar… Asa ca am zis ca mai bine mi-l prepar eu acasa, sa stiu ce pun il el, domne’! :)

Am folosit reteta originala, care se pare ca era doar din migdale, miere si apa :)  Mi-au iesit niste bombonele dulci foc, si la propriu si la figurat :) Bomboane raw de martipan.

Ingrediente 

  • 250g migdale crude (de preferat decojite, puteti folositi si cu coaja, dar vor iesi mai maronii bombonelele)
  • 4 lg sirop de agave (sau indulcitorul natural preferat)
  • 3 lgt apa plata
  • ciocolata raw si fistic crud pentru decor (optional, dar tare estetic :)

Procesam migdalele in robotul de bucatarie pana obtinem o consistenta ca de nisip, adaugam putina apa si apoi si mierea. Trebuie sa ne iasa ceva lipicios, ca o plastilina. Modelam bilute, le stropim cu ciocolata topita la bain marie (la temperatura mica) si presaram fistic crud deasupra :) Mmmmmm…. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

I simply adore marzipan, I could eat a whole bar in seconds :)) Which is very wrong, especially since the one I buy from the store has added sugar…  So I thought I’d better prepare it myself, to use carefully selected ingredients, right? :) I used the original recipe, which seemed to contain only almonds, honey and water :)

Ingredients 

  • 250 g peeled raw almonds (you can use whole ones, but the balls will have a darker shade)
  • 4 tbsp agave syrup (or favorite natural sweetener)
  • 3 tsp water
  • raw dark chocolate and pistachio for decorating (optional, but so aesthetic :)

Process the almonds in the food processor until you get a sand-like consistency, then add the honey and water. The result must be sticky, like plasticine. Mold small balls and drizzle them with melted chocolate and chopped pistachio on top :)  Mmmmmm…. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *