Aromate, delicioase si de post. Se fac foarte repede, sunt excelente la cafea sau ceai, dimineata sau pe post de gustarea de dupa-masa, cand apare the regular sugar craving :D Cele mai bune si aromate briose vegane ever!

Ingrediente (18 bucati)

Se prepara extrem de greu :) Amestecam toate ingredientele, punem compozitia in forme de briose tapetate cu hartiute speciale si le introducem la cuptor cam 30 de min sau pana trec testul scobitorii. Le ornam dupa bunul plac, eu am ras putina coaja de portocala :) Hai sa avem pofta!

*Reteta preluata si adaptata de aici

ENGLISH VERSION

Flavored, delicious and vegan. These muffins are easy to make, excellent for coffee or tea, in the morning or for the afternoon snack when that sugar craving kicks in :D

Ingredients (18 muffins)

  • 1 cup white flour
  • 1 cup whole grain rye flour
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp powdered ginger
  • ½ tsp nutmeg
  • 1/2 tsp sodium bicarbonate
  • 1 tsp baking powder
  • 3/4 cup brown sugar
  • 1/3 cup vegetable oil
  • 1 1/3 cup vanilla flavored vegetable milk
  • 1/2 cup chopped candied ginger
  • 1/2 cup raisins and dried cranberries
  • zest of 1 organic orange

The’re extremely hard to make :) Simply well combine all the ingredients, spoon the mixture in muffin molds and bake them for about 30 min or until a skewer inserted in the center comes out clean. Decorate them as you wish. Enjoy!

Print Friendly

6 comments on “Briose vegane aromate / Vegan spiced muffins”

  1. M-ai facut curioasa cu the regular sugar craving, de unde stii asta? Am obs si eu ca in jur de 4-5 si eu si copilas no. 1 vrea ceva bun, bun. Chiar sunt curioasa de ce apare ai idee? Eu imi faceam mustrari de constiinta ca o fi din cauza ca nu l-am alimentat corespunzator

  2. Roxana, eu am observat asta la mine :) medical sau stiintific nu stiu sa iti explic, pentru ca nu sunt experta… dar dupa-masa am mereu pofta de ceva dulce :) si atata timp cat exista cumpatare si mananc ceva bun facut in casa, nu cred ca e ceva foarte rau. O seara frumoasa!

    • Madalina, imi permit sa iti impartasesc din ce am citit eu in mai multe surse. Din pacate , zaharul ingreuneaza f mult digestia. Procesul e simplu: zaharul fermenteaza f repede continutul stomacului, si din cate am inteles si blocheaza actiunea unora dintre enzimele care desfac alimentele in compusi de baza (acizi aminici, glucoza etc). Este de preferat sa lasam 2 ore intre pranz si „ceva dulce”. Mai multe informatii gasesti in cartea „Sa traim sanatos fara toxine” si pe canalul Youtube al Dr Robert Morse.
      Iarasi, din ce am inteles, pentru ca nu mancam destule alimente crude, organismul va avea nevoie de „ceva dulce” ca sa aiba energie pentru digestie. Dar e un mecanism compensatoriu si nu e ceva „natural”. De fapt ar trebui sa mancam macar 50% crud la o masa.

      • Multumesc frumos pentru informatii, draga Oana! Poti folosi orice indulcitor consideri ca este mai sanatos in locul zaharului ;) Stiu, si eu incerc sa mananc cat mai multe cruditati si cat mai putine dulciuri. Uneori imi iese, alteori nu :) Un weekend minunat!

    • Poti pune, dar se va simti doar aroma de ghimbir…
      Mie mi se pare ca farmecul acestor briose consta in bucatelele dulci si condimentate de ghimbir :)
      Cum vrei tu insa, in functie de ce ai in camara, na ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *