E sezonul acestor fructe parfumate si delicioase, asa ca haideti sa facem ceva bun de tot si foarte simplu cu ele: inghetata de caise. Atat de dulce si aromata… :) Pentru ca smantana e grasa nu se vor forma ace de gheata, deci nu va trebuie masina de inghetata si nici nu e nevoie sa o tot amestecati :)

Ingrediente (3-4 portii):

Pasam in blender caisele cu putin indulcitor, in functie de dulceata fructelor si dupa preferintele noastre. Separat batem smantana cu mixerul pana devine frisca. Combinam usor cu o spatula cele 2 amestecuri, turnam crema obtinuta intr-o forma dreptunghiulara de chec si Introducem inghetata in congelator pana se intareste. Sau puteti folosi forme dragute pentru inghetata, ca  acestea :) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

It’s the season of these delicious and perfumed fruits, so let’s make something yummy and really simple with them: apricot ice cream. So sweet and flavored… :) Because the double cream is fat, it won’t form ice crystals, so you don’t need an ice cream maker or to mix it from time to time :)

Ingredients (3-4 servings):

  • 500 g fresh, ripe apricots
  • 400 ml double cream
  • 2-3 tbsp xylitol (or favorite sweetener, to taste)

Puree the apricots in the blender, along with the sweetener, according to your preferences and depending on the sweetness of the apricots. Separately whisk the cream until it forms stiff peaks. Combine the 2 mixtures with a spatula, pour the cream in a rectangular pan and place in the freezer until it’s hard enough. Or you can use some pretty ice cream molds :) Enjoy!

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *