Un desert super simplu, de vară, pentru iubitorii de cafea. Și ca să mai tragem puțin de vară, să nu vină încă toamna… :) Affogato, în varianta puțin mai dietetică, cu înghețată și toppinguri fără zahăr :) Suuuuper bun! Ideal e să fie făcut cu înghețată de vanilie, ciocolată, caramel, etc, arome care merg bine cu cafeaua, eu acum am avut înghețată de pepene galben și tot a ieșit bunnn de tot acest Affogato :) Pe repeat, clar! Rețeta video AICI și mai jos.

Ingrediente (2 porții):

  • 2 cupe de înghețată fără zahăr
  • un espresso dublu (60ml)
  • topping de ciocolată sau caramel fără zahăr
  • fulgi de migdale

Punem în 2 boluri drăguțe câte 2 cupe mari de înghețată sau câte 2 mai mici :) Eu am folosit înghețată de pepene galben fără zahăr, voi puteți folosi orice înghețată vă place vouă mai mult :)

Turnăm cafeaua espresso în cele 2 boluri, peste înghețată. Un espresso ajunge pt 2 porții, deci 30ml per porție. Puteți folosi și espresso decofeinizat, cum a făcut eu :) (Am acest espressor de la Breville) Turnăm toppingul dorit, eu am folosit cremă de caramel și de ciocolată fără zahăr de la Secretele Ramonei.

Presărăm fulgi de migdale deasupra și savurăm imediat. Un deliciu, poftă mare! :)

Rețeta video

Coming soon… :)

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 2 scoops of sugar free ice cream
  • one double espresso (60ml)
  • chocolate and topping de ciocolată sau caramel fără zahăr
  • fulgi de migdale

Lasă un răspuns