Breville Barista Max+. După 10 ani, a venit momentul să înlocuiesc espressorul meu, și am studiat MULT ce și cum, eu adorrrrr cafeaua :) Mi-am luat chiar și o carte pentru pasionații de cafea, The Coffee Book. Am descoperit că cea mai bună cafea, cafeaua adevărată se face la espressoarele manuale, I was blown away, eu eram convinsa că cele automate sunt cele mai bune :)) Iar când am văzut oferta și reducerea espressorului Brevilla Barista Max+ care îmi făcea cu ochiul, I knew what I had to do :))) Și acum avem FIX cafea ca la cafenea. Să vă povestesc mai multe (aveți AICI Highlight special dedicat și cod de reducere la finalul articolului :)

Breville Barista Max+

  • Presiune de 15 bari
  • Rezervor apă de 2.8 l (foarte mare, deci nu trebuie umplut des)
  • Recipient de lapte 0.46l
  • Tehnologia de măcinare la cerere Tap & Go™  introduce cafeaua măcinată direct în Mânerul grupului portafiltru cu o singură atingere: apeși pe mânerul acestuia și se activează râșnița. După ce ai obținut cantitatea dorită de cafea râșnită (gamajul apare pe display), nu mai apeși și râșnița se oprește. Love it!
  • Tehnologia exclusivă Temp° IQ Shot Control™ – acest sistem cu 3 căi garantează temperatura adecvată și stabilă a apei, necesară pentru a obține constant o cafea aromată și intensă
  • Afișaj cu LED. LED-ul se aprinde atunci când începe măcinarea și cât timp se realizează transferul cafelei direct în Coșul de filtrare. Iluminarea se estompează automat după ce măcinarea s-a încheiat. Când râșnița funcționează, contorul de râșniță numără în sus în trepte de câte 0,1. Ca idee pentru un espresso simplu folosiți aprox 12-15g iar pentru unul dublu aprox 20-22g de cafea
  • Sistemul Termobloc asigură încălzirea rapidă și obținerea unei temperaturi optime a apei pentru cea mai bună extracție a espresso-ului și o texturare optimă a laptelui.
  • 30 setări de măcinare. Recipientul pentru boabe de cafea: este demontabil (+super pentru curățare), are cu o capacitate de 250g, și  30 de setări de măcinare ce pot fi reglate super ușor prin rotire: rotești recipientul de boabe de cafea de la grosier (30) la fin (10) pentru a ajusta setarea de măcinare și pentru a prepara un espresso cu o aromă intensă. 
  • În spatiul preîncălzit pentru depozitare poți preîncălzi ceștile și paharele pentru a obține caracteristicile esențiale ale unui espresso autentic, aroma și gustul intens. Spațiul de depozitare pentru tamper (dispozitivul de presare) e amplasat deasupra plăcii de încălzire, pentru acces și depozitare comodă.
  • Tubul de spumare rece la atingere spumează laptele în mod catifelat pentru a obține delicioase băuturi cu lapte. Este prevăzut cu o porțiune rece din silicon și deplasare cu articulație sferică, pentru a muta steam wandul în poziția dorită, în completă siguranță (mai ales când mișună copii pe lângă tine :)
  • Accesorii incluse: portafiltru, tamper, accesoriu de curățare, recipient de lapte detașabil din inox, filtru cu perete simplu – single shot, filtru cu perete simplu- double shot

De ce l-am ales eu:

  • Este un model top de gamă (la un preț fabulos pentru caracteristicile sale și cât de bună face cafeaua) am vrut the best pentru o cafea ca la o cafenea fancy :)
  • Are râșniță încorporată – râsnițele profesionale de cafea sunt extrem de scumpe, de aici un MARE plus, pentru că nimic nu se compară cu cafeaua din boabe proaspăt râșnite :)
  • Cu puțin antrenament și tehnică poți face acele super cute și instagramabile Latte art :) La mine e work in progess :))
  • Investiția se amortizează în timp muuult mai repede față de un espressor cu capsule, unde espressorul e să zicem, ieftin, dar capsulele costă foarte mult a la long, în general de Nșpe ori valoarea espressorului
  • Poți folosi orice cafea boabe îți place și din gama de preț dorită (dar e recomandat să folosești o cafea de calitate, firește :) Ce am observat însă e că obții băuturi bune chiar și dintr-o cafea mediocră :)
  • Mi-a mai plăcut super mult că poți face la el cafea și din cafea măcinată, la nevoie, de exemplu cu cafea decofeinizată. La un espressor automat ar trebui să golești tot recipientul pentru a pune cafea fără cofeină, eu NU făceam asta la al meu, pentru că pierdeam timp și energie :) Așa e super simplu și mulțumești pe toată lumea.
  • Designul – arată foarte bine, mi se pare superb și nu pot neglija acest aspect :)

Tips & tricks

  • folosiți o cafea de calitate, proaspăt prăjită, și alegeți pachete mici, de 250g
  • depozitați cafeaua în recipient închis ermetic și consumați-o în 2 săptămâni de la deschiderea pachetului
  • înainte de a face un espresso, e bine dacă preîncălziți cana turnând apă fierbinte prin tubul pentur abur
  • experimentați cu nivelul de măcinare optim, care variază în funcție de cafeaua folosită, începeți de la 20 și testați
  • o preinfuzare de calitate = culoare caramel și cremă fină, aurie obținute în intervalul de 20-30 de secunde

Cod de reducere

Cei de la Breville au fost super drăguți să îmi ofere pentru voi un cod de EXTRA reducere de 10% la espressorul Brevilla Barista Max+: MADELINE10, valabil între 1-10 martie. Espressorul este acum deja redus cu 1000 de lei, cu extra reducerea prețul este chiar WOW! :) Click AICI pentru ofertă.

Urmează rețete de cafea și cu cafea, of course :) Urmăriți-mă pe Stories pentru a-l vedea în acțiune!

Breville Barista Max+

Lasă un răspuns