Mvaaaai, deci OMG, am descoperit acest aluat fraged din 2 ingrediente absolut fenomenal: faina si mascarpone. Nu este indulcit si nici nu are nevoie, este ATAT de bun si dulceag de la mascarpone :) Eu am facut 10 cornuri dolofane si din restul am facut biscuiti simpli pentru Ilinca, peste care am presarat zahar brun :) Aluatul este deci extrem de versatil, puteti face si saratele din el, razand niste branza deasupra sau placintele gen empanadas, mmmm, yumm! Ai AICI pe Instagram si reteta video ;)
Ingrediente (14-16 cornuri):
- 500g mascarpone
- 300g faina
- Umplutura: magiun, nuca macinata, mere rase si calite etc
- 1 galbenus pentru uns
Amestecam pur si simplu faina cu mascarpone, framantand bine pana obtinem un aluat care se leaga, e maleabil si lipicios.il transferam apoi pe o suprafata pudrata cu faina si il mai framantam putin, dandu-i o forma rotunda. Se poate framanta si la robot cu carligul pentru aluat.
Intindem aluatul cu facaletul pudrat cu faina, adaugand mereu faina pe unde devine lipicios, si decupam triunghiuri (lungi de aprox 15cm). Eu am lasat cateva fara umplutura pentru Teo, iar pe altele le-am umplut cu cate o lingurita de magiun de prune. Nu ma intelegeti gresit, e ok si magiunul din 100% prune (adica d.p.d.v. baby-friendly), insa prefer ca Teo sa nu dezvolte asa devreme o pasiune pentru gustul dulce :)
Rulam cornurile ca in imagini si le asezam pe tava. Ies aprox 14-16 cornuri, sau chiar mai multe, depinde cat de mari le faceti. Eu am facut 10 cornuri si din ce a ramas, am facut biscuiti pentru Ilinca: am decupat 10 biscuitei in forma de inimioara, i-am uns cu galbenus si am presarat zahar brun deasupra :) Au fost FOARTE apreciati :)
Ungem cornurile cu galbenus si le coacem aprox 40 de min la 170C, pana se rumenesc frumos, sa le urmariti, in functie de cuptor si de grosimea aluatului. Sunt dementiale, nu am cuvinte! :)) Sper din tot sufletul sa incercati acest aluat fraged din 2 ingrediente. Pofta mare!
*Reteta inspirata de aici
ENGLISH VERSION
Ok so OMG, I just discovered the most amazing 2 ingredient pastry dough: from flour and mascarpone. it is not sweetened and it really does not need any sweetener, it’s so good and naturally sweet from the mascarpone :) I made 10 crescent rolls and 10 biscuits for Ilinca. This dough is extremely versatile, you can make cheese crackers from it or hand pies like empanadas, yummmm!
Ingredients (14-16 rolls):
- 500 g mascarpone
- 300 g flour
- desired filling: plum jam, ground walnuts, grated apples etc
- 1 egg yolk for the topping
Simply combine the flour and mascarpone, kneading everything well until a smooth sticky dough forms. Transfer the dough on a surface powdered with flour and knead a little more, forming a ball. You can do this with a stand mixer and hook attachment.
Roll the dough with a rolling pin, always add more flour if there are sticky parts. Cut triangles about 15 cm long, add the filling if you use any and roll them like seen in the photos. I left some plain, without filling for baby Teo and I filled some with sugar free plum jam. Don’t get me wrong 100% plum jam is ok for babies, but I don’t want Teo to be a fan of sweet foods so soon :)
These quantities make about 14-16 rolls, it depends how big you make them. Brush them with egg wash and bake for about 40 min at 170 C, it depends on the oven and the size of the rolls. I made only 10 rolls and from the rest I cut out 10 heart shapes biscuits for Ilinca, with egg wash and a little brown sugar topping :) They were VERY appreciated! :)
These rolls are AMAZING, you’ve got to try them. Enjoy!
Chiar genial aluatul!!!
Ma bucur ca iti place, Mariuca! pupici :)
Atenție! Evitați umpluturile umede, cum ar fi merele, chiar călite, deoarece nu se coace aluatul la interior. Și cred că îi trebuie și un strop de sare acestui aluat. Nu i-ar strica și un pic de drojdie!