Print Friendly, PDF & Email

Am fost recent la evenimentul de lansare a gamei Sublime de la Emile Henry (am scris AICI în detaliu despre această nouă gamă), la invitația prietenilor mei de la KitchenShop. Am primit cadou acest vas superb pe care abia așteptam să îl testez, l-am inaugurat cu rețeta de Boeuf Bourguignon, o tocană franțuzească tradițională de vită absolut divină :) Față de rețeta originală, nu am folosit făină și nici cepe mici (arpagic). Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 200g bacon cubulețe
  • 1,4 kg carne de vită (vrăbioară)
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 6 căței de usturoi
  • câteva fire de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 750ml vin roșu sec
  • 60ml suc de roșii
  • sare, piper
  • 2 lg ulei de măsline
  • 500g ciuperci brune
  • pătrunjel și piure* pt servit

Tăiem carnea de vită în cubulețe de aprox 4 cm. Punem vasul Sublime pe foc și încingem baconul tăiat cubulețe. După ce s-a rumenit baconul, îl scoatem din vas, îl scurgem bine. În grăsimea scursă de la bacon vom rumeni pe rând cubulețele de carne, morcovii și ceapa.

So, începem să rumenim in tranșe, pe rând: carnea, morcovii, ceapa, usturoiul pisat. Eu am rumenit carnea în 3 ture. Rumenim morcovii, ceapa și usturoiul. Apoi punem la loc în vas: cubulețele de carne, baconul, peste care adăugăm sucul de roșii, vinul roșu sec, frunzele de dafin, cimbrul, sare și piper.

Amestecăm puțin, apoi punem capacul și mutăm vasul în cuptor pentru 3 ore la 200C. În ultima jumătate de oră adăugăm și ciupercile călite puțin într-o tigaie. Lăsăm vasul în cuptor până expiră timpul de 3 ore. Servim cald, cu pătrunjel și piure* (pentru varianta low carb serviți cu piure de conopidă :)

A ieșit super fragedă carnea :) Poftă mare!

*Rețetă adaptată de aici

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns