Print Friendly, PDF & Email

Sublime de la Emile Henry. Am fost invitată recent de KitchenShop la evenimentul de lansare Sublime de la Emile Henry în România. Acolo am descoperit cum tehnologia și designul au creat un tip de ceramică revoluționară: gama de vase Sublime! Realizată cu precizie și pasiune în laboratoarele Emile Henry din Burgundia, această bijuterie culinară aduce un omagiu tradițiilor culinare franceze de 170 de ani, îmbrățișând designul și funcționalitatea modernă. Derivată dintr-o tehnologie de ultimă generație, colecția Sublime oferă toate avantajele unei ceramici culinare de înaltă calitate, plus beneficii suplimentare care erau până acum specifice altor materiale. Vasele sunt mai ușoare, mai eficiente și mai rezistente ca niciodată. În plus, sunt un simbol al gătitului simplu și savuros, respectând calitățile nutritive ale ingredientelor.

Descoperă toate avantajele colecției SUBLIME de vase pentru gătit!


Ușurință inegalabilă în utilizare

Sublime este cel mai ușor vas Cocotte de până acum. Îl poți folosi pentru a găti toate mâncărurile tale preferate, fără să simți că ești în sala de forță. Greutatea redusă nu afectează cu nimic abilitățile sale extraordinare din bucătărie. Iată cele mai importante avantaje ale vaselor ceramice din gama Sublime:

 • Cel mai ușor vas Cocotte/Dutch Oven de până acum: cu până la 50% mai ușor decât vasele tradiționale din fontă emailată, de aceeași capacitate.
 • Ideal pentru slow-cooking și pentru sotare, prăjire, înăbușire, rumenire, coacere, fierbere.
 • Rezistență remarcabilă la variații de temperatură (-20°C / +400°C), la zgârieturi și șocuri mecanice.
 • Mânere laterale robuste, supradimensionate, pentru ușurință în transport și manevrare. Rămân (relativ) reci în timpul gătitului.
 • Mânerul rotund și lat de pe capac asigură o prindere stabilă și poate servi ca suport pentru linguri.
 • Formă rotunjită pentru a putea amesteca ușor mâncarea și a evita lipirea alimentelor în unghiuri greu accesibile.
 • Înveliș deschis la culoare pentru a vedea mai bine conținutul vasului.
 • Din bucătărie, direct pe masă: menține mâncărurile calde o perioadă îndelungată și cucerește privirile cu aspectul clasic și elegant.
 • Poate fi utilizat pe plitele cu gaz, în cuptor, pe grătar în aer liber, în mașina de spălat vase.
 • Materii prime sustenabile, 100% naturale și verificabile. Fără BPA, plumb, cadmiu sau nichel.
 • Încălzire rapidă, în mai puțin de un minut, și distribuție uniformă și eficientă a căldurii.
 • Garanție 10 ani de la data achiziționării.

Un singur vas pentru atât de multe mâncăruri

Specialiștii Emile Henry au creat gama Sublime folosind o nouă rețetă ceramică, concepută pentru a face față oricărei metode de gătit. Ceea ce face ca această tehnologie să fie atât de remarcabilă este versatilitatea sa. Oala Sublime nu reține mirosurile și nici nu se pătează, astfel că o poți folosi pentru orice preparat:

Fripturi și tocănițe

Gătitul lent are și avantajul de a transforma orice bucată de carne într-o friptură fragedă, care se topește în gură. Fie că faci boeuf bourguignon sau o tocăniță tradițional românească, te vei bucura de ușurința de preparare: de la călirea ingredientelor pe aragaz, la transferul în cuptor, la foc mic. Tehnica de slow-cooking oferă suficient timp alimentelor pentru a-și armoniza aromele într-un preparat remarcabil!

Sosuri și creme fine

Sublime este specialistul tău în slow-cooking: gătit lent și delicat, la temperaturi scăzute, un adevărat răsfăț pentru ingrediente și pentru simțurile tale. Poți prepara chiar și cele mai fine compoziții, creme și sosuri catifelate. Zaharurile dintr-un sos caramel, de exemplu, sunt încălzite lent, fără a se arde sau a se găti prea mult.

Cartofi prăjiți și alte preparate deep-fried

Poți folosi vasele Sublime pentru a găti la temperaturi înalte, indiferent că dai crustă fripturilor, sotezi legume, prăjești cartofi sau bucăți de pui crispy în baie de ulei. Eu stiți că nu sunt fană prăjeli în baie de ulei, but still, ca idee, e o opțiune :)

Pâine de casă

Să nu uităm că vorbim despre un vas de tip Cocotte sau Dutch Oven, adică acele oale cu capac, fabricate de obicei din fontă, din care pâinea iese exact ca dintr-o brutărie artizanală: aurie, crocantă și cu miez pufos, străbătut de alveole generoase. Sublime garantează aceleași rezultate delicioase. Pâinea se coace și crește uniform în timp ce dezvoltă o crustă perfectă, grație aburilor captați de capac în timpul coacerii. Iar mirosul, ah, mirosul de pâine caldă… e cu adevărat Sublim! :)

Supe și ciorbe

Ceramica Sublime se încălzește uniform și menține o temperatură constantă în timpul fierberii, lucru care o face perfectă pentru a găti la foc mic supe, ciorbe și creme de legume. Mâncarea rămâne caldă mult timp după ce ai oprit focul, datorită retenției excelente a căldurii. Poți folosi polonicul din inox și alte ustensile metalice pentru a amesteca în mâncare, deoarece învelișul antizgârieturi al vaselor Emile Henry nu se deteriorează.

Paste, orez, ovăz

Ceramica este un material non-reactiv, ceea ce înseamnă că o poți folosi chiar și pentru ingrediente acide și alcaline, fără să modifice gustul sau textura preparatelor. În alte cuvinte, poți găti orice, de la sos de roșii pentru paste făinoase, la cremă de lămâie sau terciuri cu iaurt. Vei obține terciuri și pilafuri cremoase și bine gătite, fără porțiuni arse, yeeei! :)

Mâncăruri de fasole, mazăre, năut

Gătitul încet și uniform extrage aromele din leguminoase, fără a le găti prea mult. Boabele își mențin forma și capătă o textură fragedă, fără a se destrăma. Prepară și savurează rețetele tale preferate de chili con carne, curry-uri, mâncare de mazăre sau iahnie de fasole! La fel ca un vin nobil, vasul Sublime devine și mai bun odată cu vârsta: multiplele utilizări vor crea în timp un înveliș natural antiaderent care contribuie și la savoarea mâncărurilor. Asezonarea nu este necesară, așa cum se întâmplă în cazul vaselor de fontă sau oțel.

Indicații de utilizare

Înainte de prima utilizare a vasului, îndepărtează toate etichetele, folosind un solvent dacă e necesar, apoi spală și usucă cu atenție vasul. Alege arzătorul sau zona de gătit a plitei cu dimensiune mai mică sau similară cu cea a bazei vasului ceramic, pentru a preveni arderea mâncării.

În timp ce gătești carne sau tocănițe, pot apărea acumulări de mâncare pe baza vasului de gătit, ca urmare a caramelizării sucurilor. Îndepărtează-le cu o spatulă și încorporează-le înapoi în sos, pentru a adăuga aromă și culoare preparatului.

Îngrijirea vaselor Sublime de la Emile Henry

Atunci când vasul de gătit este fierbinte, evită contactul direct cu suprafețe reci sau cu apa rece. Așează vasul pe o suprafață neutră, precum un suport de vase, un tocător de lemn sau un prosop de bucătărie.

Vasele Sublime pot fi spălate în mașina de spălat vase. Dacă găsești resturi de mâncare lipite de fundul vasului după ce acesta a fost spălat, umple vasul cu un amestec de apă fierbinte și oțet alb, apoi pune-l la fiert. După ce s-a răcit, curăță vasul cu un burete și clătește foarte bine. Poți folosi un burete abraziv dacă e necesar, dar nu folosi niciodată înălbitor, pentru a evita deteriorarea materialului.

Ceramica vaselor Sublime este foarte rezistentă. Cu toate acestea, atenție, vasele se vor sparge dacă sunt scăpate pe jos sau lovite, fiind totuși un material ceramic.

Eu am gătit o fabuloasă tocăniță franțuzească Boeuf Bourguignon :) Descoperă AICI toate produsele Sublime de la Emile Henry

Sursa text: adaptat de pe Kitchen Shop România.

Sublime de la Emile Henry

Lasă un răspuns