Ma credeti ca nu am mai racit din 2010 sau 2011? Nici nu mai tin minte, sincer :)) Si vreti sa stiti care e secretul meu? In nici un caz pastile sau suplimente, pentru ca nu prea iau, poate doar daca e vreo urgenta. Pur si simplu recurg la cel mai simplu „vaccin” antiraceala al naturii: catina. Denumita si ginsengul romanesc, catina contine foarte multa vitamina C, betacaroten, vitaminele A, B, E, K, fosfor, potasiu, magneziu si fier. Citeste mai multe despre beneficiile acesteia aici.

Sunt multe metode prin care putem beneficia de catina nu doar acum, in sezonul ei. Eu am descoperit 4 din acestea, daca mai gasiti vreuna, let me know :)

  • Congelata ca atare: punem catina bine spalata si clatita in pungi sau casolete de plastic si le introducem in congelator. Puneti cantitati mici, exact cat folositi o data.
  • In borcane cu miere: la 100g de catina adaugam 3-4 linguri de miere si depozitam totul in borcanase dragute :) Luam cate o lingura dimineata pe stomacul gol sau ori decate ori va e pofta de ceva dulce acrisor si sanatos :)
  • Sub forma de suc: se stoarce catina la storcator (ideal e sa folositi unul prin presare la rece, pentru a pastra toti nutrientii) si se consuma fie imediat, fie se poate congela in forme mici de silicon sau tavita pentru gheata. Aceste cuburi sunt minunate si extrem de pracice, se adauga in ceai, suc, limonada sau smoothie oricand doriti o „supradoza” de vitamina C :)
  • Sub forma de sirop: la 100ml de suc obtinut prin presare la rece adaugam 2-3 linguri de miere (dupa gust si preferinte), turnam totul intr-o sticluta (de sticla) si o agitam bine. Se pastreaza in frigider 4-5 zile.

Acum ca este in plin sezon si sa gaseste din belsug in toate pietele, va recomand sa cumparati cel putin un kilogram si sa apelati la oricare din metodele de mai sus. Oricand simtiti ca va da tarcoale o raceala nesuferita, veti avea la indemana un remediu excelent si natural. Sanatate multa si o toamna fara raceli! :)

Lasă un răspuns