Dragi mămiiici, am pentru voi o super rețetă de cheesecake baby friendly la cuptor, e ceva de vissss! Am folosit biscuiți Organix fără zahăr la blat, puțină miere în compoziția cremei și l-am decorat cu căpșuni proaspete, ah ce îmi place luna mai! :) Aveti AICI și rețeta Video :)

Ingrediente:

  • Blat:
  • 200g biscuiți Organix fără zahăr
  • 80g unt
  • 1 lgț scorțișoară
  • Cremă:
  • 600g cremă de brânză
  • 200ml smântână lichidă neîndulcită
  • 2-3 lg miere
  • 3 ouă
  • coaja rasă de la 1 lămâie netratată
  • 1/2 lgț pudră de vanilie
  • căpșuni pt topping

Mărunțim biscuiții în robotul de bucătărie sau îi punem într-o pungă cu zip și îi mărunțim cu un făcăleț :) Adăugăm untul topit, scorțișoara și amestecăm bine, vom obține o compoziție fărâmicioasă.

Presăm compoziția pe baza unei forme rotunde de tort (23 cm diametru, bază detașabilă ca aceasta, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt). Coacem blatul 10 min la 180C, apoi micșorăm temperatura cuptorului la 160C.

Pentru cremă batem cu mixerul crema de brânză și mierea. Adăugăm și ouăle întregi, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Adăugăm vanilia, coaja rasă de lămâie, și la final, smântăna lichidă.

Scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm puțin la răcit, apoi înfășurăm baza tăvii în folie de aluminiu. Turnăm crema peste blat, o nivelăm și punem tava într-o tavă mai mare, în care turnăm apă până la 2/3 din înălțimea cheesecake-ului.

Coacem cheesecakeul 60-70 min la 160C, până centrul tremură f puțin. Îl lăsăm să se răcească de tot, apoi îl scoatem din formă și îl decorăm cu ce dorim, eu am folosit căpșuni proaspete :) Poftă mare, pitici!

Muuulte alte rețete Baby friendly găsiți AICI

ENGLISH VERSION

Dear moms, I’ve got an amazing baby friendly recipe for you, you are going to love it! Baby friendly baked cheesecake, I used sugar free biscuits for babies and kids, just a little honey in the filling and I decorated it with fresh strawberries, I love month of May! :) You’ve also got the Video recipe HERE :)

Ingredients:

  • Crust:
  • 200 g sugar free kid biscuits
  • 80 g butter
  • 1 tsp cinnamon
  • Filling:
  • 600 g cream cheese
  • 200 ml heavy cream, unsweetened
  • 2-3 tbsp honey
  • 3 eggs
  • grated zest of 1 organic lemon
  • 1/2 tsp vanilla powder
  • strawberries for the topping

Crumble the biscuits in the food processor or with a zip bag and a rolling pin :) Add the melted butter, cinnamon and mix well, you will get a crumbly consistence.

Press the mixture onto the bottom of a spring form pan (23 cm diameter, greased with oil and lined with baking paper). Bake the crust for about 10 min at 180 C, then lower the oven temperature to 160 C.

For the filling, beat the cream cheese and honey. Add the eggs, one by one, mixing well between each egg. Add the vanilla, lemon zest and, in the end, the heavy cream.

Take the crust out of the oven, let it cool a little, then wrap the bottom of pan in aluminum foil. Pour the filling over the crust, level nicely and put the pan in a larger one. Add water in the larger pan until the water level reaches 2/3 of the cheesecake height.

Bake the cheesecake for about 60-70 min at 160 C, until the center is just a little jiggly. Let it cool completely, then remove from the pan and decorate as you wish, I used fresh strawberries. Enjoy!

Lasă un răspuns