Dacă sunteți în căutare de un desert răcoros și fabulos, you-ve come to the right place :) Pentru acest cheesecake cu fistic, fără coacere NU e nevoie să porniți cuptorul, este fin, cremos și mega delicios. Nu conține gelatină, ci un ingredient secret pe care îl veți descoperi mai jos :) Combinația de fistic cu zmeură e ceva de vis, jur! Am folosit ingrediente de cea mai bună calitate, de la prietenii mei, Niavis, adorrrr produsele lor și vi le recomand și vouă să le încercați, sunt excelente absolut toate! 🥰 Rețeta Video AICI.
Blat:
- 160g biscuiți
- 65g unt
- 1 lg ulei de cocos Niavis
- 2 lg sirop de agave Niavis
Cremă:
- 100g unt de fistic sau 200g pastă de fistic Niavis*
- 100ml sirop de agave Niavis*
- 150g iaurt grecesc 10%
- 300g cremă de brânză
- 50g ulei de cocos Niavis
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- 1/4 lgț sare
- zmeură și fistic pentru topping
Am pus linkuri către produsele Niavis pe siteul lor oficial, care este doar pentru persoane juridice. DAR, do not worry, aveți AICI lista tuturor magazinelor (online și fizice) în care găsiți produsele lor. Cel mai mare este acesta :) Eu super recomand gama lor, sunt produse de cea mai bună calitate 🥰
Mod de preparare
Pentru blat: Mărunțim într-un roboțel de bucătărie biscuiții (la varianta baby friendly folosiți unii fără zahăr) și îi amestecăm cu untul la temperatura camerei, sirop de agave și puțin ulei de cocos. Presăm compoziția pe fundul unei tăvi rotunde cu bază detașabilă (18cm diametru) unsă cu ulei și tapetata cu hârtie de copt.
Pentru cremă, punem în blender: iaurtul, crema de brânză, untul de fistic* (l-am folosit pe acesta făcut de mine doar din fistic și foarte puțin ulei de cocos), siropul de agave, uleiul de cocos (acesta va întări crema la rece), pudra de vanilie (e minunată cea de la Niavis) și un praf de sare. Mixăm până obținem o compoziție omogenă, fină.
*Puteți folosi și 200g din această minunată pastă de fistic de la Niavis care este îndulcită cu zahăr de cocos și este genială! În acest caz nu mai puneți sirop de agave :)
Turnăm crema peste blat și introducem acest cheesecake cu fistic la rece câteva ore bune (2-3 ore). La rece, uleiul de cocos din compoziție va întări crema. Îl decorăm cu zmeură, fistic tocat și îl ținem în frigider (ce mai rămâne, dacă rămâne… :)) Poftă mare!
Rețeta video
Baby friendly: omiteți fisticul tocat de deasupra :)
ENGLISH VERSION
Coming soon…