Dacă sunteți în căutare de un desert răcoros și fabulos, you-ve come to the right place :) Pentru acest cheesecake cu fistic, fără coacere NU e nevoie să porniți cuptorul, este fin, cremos și mega delicios. Nu conține gelatină, ci un ingredient secret pe care îl veți descoperi mai jos :) Combinația de fistic cu zmeură e ceva de vis, jur! Am folosit ingrediente de cea mai bună calitate, de la prietenii mei, Niavis, adorrrr produsele lor și vi le recomand și vouă să le încercați, sunt excelente absolut toate! 🥰 Rețeta Video AICI.

Blat:

Cremă:

Am pus linkuri către produsele Niavis pe siteul lor oficial, care este doar pentru persoane juridice. DAR, do not worry, aveți AICI lista tuturor magazinelor (online și fizice) în care găsiți produsele lor. Cel mai mare este acesta :) Eu super recomand gama lor, sunt produse de cea mai bună calitate 🥰

Mod de preparare

Pentru blat: Mărunțim într-un roboțel de bucătărie biscuiții (la varianta baby friendly folosiți unii fără zahăr) și îi amestecăm cu untul la temperatura camerei, sirop de agave și puțin ulei de cocos. Presăm compoziția pe fundul unei tăvi rotunde cu bază detașabilă (18cm diametru) unsă cu ulei și tapetata cu hârtie de copt.

Pentru cremă, punem în blender: iaurtul, crema de brânză, untul de fistic* (l-am folosit pe acesta făcut de mine doar din fistic și foarte puțin ulei de cocos), siropul de agave, uleiul de cocos (acesta va întări crema la rece), pudra de vanilie (e minunată cea de la Niavis) și un praf de sare. Mixăm până obținem o compoziție omogenă, fină.

*Puteți folosi și 200g din această minunată pastă de fistic de la Niavis care este îndulcită cu zahăr de cocos și este genială! În acest caz nu mai puneți sirop de agave :)

Turnăm crema peste blat și introducem acest cheesecake cu fistic la rece câteva ore bune (2-3 ore). La rece, uleiul de cocos din compoziție va întări crema. Îl decorăm cu zmeură, fistic tocat și îl ținem în frigider (ce mai rămâne, dacă rămâne… :)) Poftă mare!

Rețeta video

Baby friendly: omiteți fisticul tocat de deasupra :)

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns