Clătite cu brânză și afine la cuptor. De când imi era poftă de niște clătite la cuptor cu sos de smântână, mmmm… Am făcut azi aceste clătite cu brânză și afine la cuptor baby friendly, ele pot fi făcute și în varianta low carb folosind un îndulcitor adecvat (eritritol, Green Sugar etc). Eu am pus doar 1 lingură de sirop de arțar la umplutură, atât. Au ieșit atât de bune, și de la ouăle de țară (se vede culoarea superbă needitată), sunt un mic dejun f sănătos sau deserto-gustare. Le încercați și voi? :) Aveți AICI și Rețeta VIDEO.
Ingrediente:
- Clătite (5-6 buc):
- 3 ouă
- 50ml smântână lichidă
- 25g făină de migdale
- 1 lg îndulcitor* (sirop de arțar/Green Sugar)
- 1/4 lgț praf de copt
- 1/4 lgț pudră de vanilie
- 1 lg unt/ulei de cocos pt tigaie
- Umplutură:
- 200g brânză de vaci
- 50g afine
- 1 lg îndulcitor* (sirop de arțar/Green Sugar)
- coaja rasă de la 1 lămâie bio
- 1/4 lgț pudră de vanilie
- Sos:
- 1 ou
- 150ml smântână lichidă
Puteți folosi orice clătite vă plac, doar să fie din acelea subțiri tip „crepes”, nu groase tip „pancakes” :) Eu am făcut aceste clătite keto cu făină de migdale, dar nu am pus îndulcitor. Amestecăm bine ingredientele și coacem în tigaia unsă cu puțin unt/ulei de cocos clătite medii, nu foarte mari. Mie mi-au ieșit 5, din catitățile mele ies aprox 4-6 bucăți.
Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci cu afinele, coaja de lămâie (eu nu am avut, dar e f bună combinația afine lămâie :), îndulcitor (am pus doar o lingură de sirop de arțar) și puțina vanilie. Adăugăm un pumn de afine și amestecăm ușor.
Umplem fiecare clătită cu câte o linguriță zdravănă de umplutură, o împăturim, repetăm :) Așezăm clătitele într-o tavă micuță (18*18 cm). Pentru sos batem oul cu smântăna lichidă, apoi turnăm totul peste clătitele umplute. Am mai adăugat și câteva afine pentru culoare :) Coacem clătitele 20-30 min la 180C, până se rumenesc frumos. Poftă mare!
*Green Sugar este recomandat copiilor de peste 3 ani. Clătite cu brânză și afine la cuptor. Poate vă place și această budincă de griș și afine.
ENGLISH VERSION
I have been super craving some baked crepes with heavy cream sauce, mmmm… So today I made these baked crepes with cottage cheese and blueberries they can be made in low carb version with a low carb sweetener. Such an amazing sweet dish, a healthy yummy breakfast, snack or dessert :) You will try them, right? :)
Ingredients:
- Crepes (5-6 pcs):
- 3 eggs
- 50 ml heavy cream
- 25 g almond flour
- 1 tbsp sweetener* (maple syrup/Green Sugar)
- 1/4 tsp baking powder
- 1/4 tsp vanilla powder
- 1 tbsp butter/coconut oil for the pan
- Filling:
- 200 g cottage cheese
- 50 g blueberries
- 1 tbsp sweetener* (maple syrup/Green Sugar)
- grated zest of 1 lemon
- 1/4 tsp vanilla powder
- Sauce:
- 1 egg
- 150 ml heavy cream
You can use any crepes you like, I made these keto almond flour crepes, but without sweetener. Mix well all the ingredients, then cook the crepes in the hot pan greased with a little coconut oil or butter. I got 5 pieces, my recipes makes about 4-6 crepes.
For the filling mix the cottage cheese with the sweetener, lemon zest, vanilla and blueberries. Fill each crepe with a large teaspoon of filling and fold them in a small pack. Arrange the crepes in a small dish (18*18 cm).
For the sauce beat the egg and heavy cream, then pour over the crepes. Add a couple blueberries for extra color :) Bake for 20-30 min 180C, until lovely golden. Enjoy!