Mie îmi place mult să ronțăi chestii când mă uit la un film, e guilty pleasure de-a mea, prin urmare experimentez mereu gustări crocante sănătoase de casă :) Azi avem în meniu ceva bunnnnn de tot, low carb și fără gluten: crackers cu parmezan. Sunt senzaționali, vă garantez că după ce încercați rețeta veți face porții duble sau triple :D

Ingrediente (1 tavă mică):

  • 100g făină de migdale
  • 1 ou
  • 30g unt
  • 30g parmezan ras
  • 1 lgț sare
  • 2 lg făina de migdale (pentru presărat pe blat)

Amestecăm bine toate ingredientele cu o lingură până obținem o bilă de aluat moale pe care o introducem în frigider 15 min.

Presărăm puțină făină de migdale și întindem aluatul cu un sucitor între 2 hârtii de copt (eu am folosit o folie de silicon pentru copt și o hârtie de copt deasupra). Ridicăm hârtia de copt de deasupra și decupăm crackersii folosind o rolă pentru aluat sau un cuțit lat.

Transferăm apoi foaia de jos cu tot cu crackersii pe o tavă medie de cuptor. Îi coacem aprox 15 min în cuptorul preîncălzit la 170C, până se rumenesc puțin pe margini. Se vor desprinde ușor, fiind deja tăiați. Sunt geniali acești crackers cu parmezan!

ENGLISH VERSION 

I love to nibble on crackers and salty biscuits when I watch movies, it’s a guilty pleasure of mine, so I always experiment this kind of treats :) Today’s menu features Parmesan cracker, gluten free and low carb. They’re amazing, I guarantee once you try this recipe you’ll double or triple the ingredients :D

Ingredients (1 tray):

  • 100 g almond flour
  • 1 egg
  • 30 g butter
  • 30 g grated Parmesan
  • 1 tsp salt
  • 2-3 tbsp almond flour (for kneading)

Mix well all the ingredients until a ball of dough forms. Place it in the fridge for 15 min. Sprinkle extra flour, knead and roll the dough directly in the baking tray (I used a silicon baking mat).

Cut out the shapes using a pizza cutter and bake the crackers for 15 min in the preheated oven at 170 C, until the turn slightly brownish on the edges. Enjoy!

Lasă un răspuns