Print Friendly, PDF & Email

Dezinfectant pentru maini facut in casa. Nu am apucat sa caut dezinfectant pentru maini zilele acestea, m-am uitat putin pe magazinele online, insa cand am vazut peste stoc epuizat la Igienol si alte produse similare, mi-am preparat singura in casa o varianta eficienta si frumos parfumata :) Iar in aceasta perioada este cam obligatoriu sa avem un dezinfectant cu noi, atunci cand nu putem sa ne spalam pe maini, sau ca si masura suplimentara de protectie impotriva you know what… :/

Ingrediente:

Voi explica acum pe rand fiecare ingredient in parte:

  • Spirtul (alcoolul sanitar alcoolul) – este OBLIGATORIU in reteta, el este cel care asigura protectia impotriva virusilor. Ministerul Sanatatii recomanda un dezinfectant pe baza de minim 60% alcool, sursa aici.
  • Uleiul esential – adauga extra proprietati sprayului dezinfectant; am folosit Onguard (blendul pentru imunitate) si Lemon, mai puteti folosi Melaleuca, Wild Orange, dati click pe fiecare ulei pentru a citi despre fiecare in parte.
  • Uleiul fractionat de cocos – ajuta la omogenizarea uleiurilor esentiale in lichid. Cel fractionat nu se intareste la rece, de aceea e recomandat in aceasta reteta.
  • Vitamina E si gelul de Aloe Vera– pentru hidratarea mainilor (spirtul si alcoolul usuca pielea) Gelul Aloe Vera e produs de Laboratoarele Remedia, sustinem economica romaneasca acum mai mult ca oricand, da? :)
  • Sticluta cu pulverizator – eu am folosit o sticluta cu pulverizator pe care o aveam de la un spray pentru par, am spalat-o foarte foarte bine si am clatit-o. Gasiti sa cumparati online.

Turnam toate aceste ingrediente in sticluta curatata si omogenizam bine tot, agitand sticluta. Inainte de fiecare pulverizare agitam sticluta.

Pulverizam acest dezinfectant pentru maini facut in casa la nevoie pe maini, dar nu numai, se poate aplica si pe diverse obiecte cu care intram in contact des cand venim de afara: volan, manerul usii de la masina, clanta, inele, chei etc.

Nu uitati sa STATI IN CASA cat de mult va permite situatie si sa va spalati pe maini, sa fim sanatosi cu totii!

*Sursa foto aici.

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns