Adoooor gutuile și gemul de gutui, iar azi am făcut ceva inedit, că știți ce mult îmi plac mie rețetele inedite :)) Gem de gutui la multicooker, îndulcit cu suc de mere și miere. Deci e potrivit și pt copii + 1an. Genial a ieșit, super gustos și aromat! Îmi mai place și că nu trebuie să stai lângă cratiță să amesteci, ca la rețeta clasică :) Despre mierea încălzită aveți aici 2 articole extrem de bine documentate :) Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 2 kg gutui (1.2 kg curățate)
- 200ml suc de mere
- 400g de miere (sau 500g zahăr)
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lgț pudră de vanilie (opțional)
Gem de gutui la multicooker
Curățăm gutuile de cotor și de „defecțiuni”, să le zic așa :)) Ale mele au avut ceva, fiind de țară unele din ele. So, am obținut 1.2 kg după curățare.
Le dăm pe răzătoarea mare, apoi le punem în vasul multicookerului alături de: suc natural de mere, miere sau zahăr, pudră de vanilie și zeamă de lămâie. Mierea se poate pune ȘI la final, dacă doriți, nu e nici o problemă :) Eu, de exemplu, am pus 200g la început și 200g la final, pentru că nu era suficient de dulce :))
Amestecăm puțin și setăm aparatul 30 min pe Dessert, High pressure. După ce se termină programul, lăsăm aparatul 10 min să elibereze presiunea natural, apoi eliberăm valva de presiune și deschidem capacul. Dacă e nevoie, la final se mai poate scădea zeama pe Simmer sau Brown/Saute (pt modelul Turbo), până scade la consistența dorită. La mine nu a fost nevoie, am mai amestecat maxim 1-2 minute și arăta perfect gemul :)
Dacă nu vreți să folosiți miere deloc, puteți pune 500g zahăr. Țineți cont că și sucul de mere este un îndulcitor :) Mi-au ieșit 4 borcane de câte 300ml și un castronel pe care l-am savurat cald :) Am pus capacele, am sterilizat borcanele în cuptor and that was it. Geniallll acest gem de gutui la multicooker!
Alte rețete cu gutui aveți AICI și alte rețete la multicooker aveți AICI.
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)