Madeline.ro împlinește fix 11 ani pe 18 octombrie! OMG, cum zboară timpul și acest prim copil al meu, cum îmi place să îi spun, se dezvoltă și aduce multe rețete, informații utile și bucurie în lume :) Ca rețetă aniversară vă propun azi tort de biscuiți de post, rețetă adaptată după salamul de biscuiți de post, una din primele rețete de pe blog care a avut și în continuare are mult succes. La mulți, mulți ani, Madeline.ro!

Ingrediente:

  • 400g unt de arahide
  • 4 banane coapte (400g)
  • 150ml sirop de artar (sau îndulcitorul preferat, după gust)
  • 70g carob (sau 50g cacao)
  • 50g ulei de cocos
  • 2 lg rom* (sau 2 lgț esență de rom)
  • 150ml lapte vegetal 
  • 40g fulgi de cocos
  • 400g biscuiți vegani 
  • Glazură:
    • 100g ciocolată amăruie
    • 100ml lapte de cocos
    • Zmeură liofilizată

Super simplu de făcut: punem în blenderul de mare putere sau robotul de bucătărie: untul de arahide, bananele, carobul, indulcitorul, uleiul de cocos, romul sau esența și laptele vegetal. Eu le-am amestecat cu mixerul.

Mixăm biiine de tot până obținem o cremă fină și destul de omogenă. Separat mărunțim biscuiții, eu i-am rupt cu mâna.

Peste biscuiții mărunțiti punem fulgii de cocos și crema delicioasă. Amestecăm bine de tot și presăm compoziția într-o tavă rotundă (23cm diametru) cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu aveți o tavă cu pereți detașabili, puneți folie alimentară în tava folosită.

Introducem tortul la rece, el se va întări datorită uleiului de cocos. Îl decorăm după bunul plac, eu am pus o glazură de ciocolată făcută din ciocolată amăruie topită la Bain Marie împreună cu niște lapte de cocos :) Am decorat și cu ceva roz, firește, zmeură liofilizată rășniță :) Poftă mare!

Puteți înjumătăți cantitățile pentru un tort mai micuț, făcut într-o formă de 18cm :) Tort de biscuiți de post

Rețeta video

Coming soon… :)

ENGLISH VERSION

Lasă un răspuns