Înghețată de cozonac. După Crăciun, deseori ne rămâne destul cozonac, așa că v-am pregătit un articol cu 9 idei de rețete cu cozonac. Iar azi am făcut special un articol separat cu înghețată de cozonac, o metodă super bună de a salva și savura cozonacul rămas, mai ales pentru că se ține în congelator, deci poate fi păstrat și mai mult timp față de alte rețete, care trebuie mâncate atunci :)) Dacă folosiți un cozonac baby friendly, e potrivită și pentru pitici rețeta :) Rețeta Video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 200g cozonac
- 200ml smântână lichidă neîndulcită
- 300ml lapte
- Extra: picături de ciocolată, rahat, stafide etc (opțional)
Punem într-un vas smântâna lichidă și laptele, adăugăm cozonacul rupt bucățele mari, eu l-am rupt cu mâna, am pus cam 2 felii medii. *Puteți pune și 1-2 linguri de îndulcitor, mie mi s-a părut suficient de dulce așa de la cozonac plus dulceața naturală a smântânii :)
Pasăm totul cu blenderul, apoi turnăm crema obținută într-un recipient Ninja Creami. Punem capacul și îl introducem în congelator pt 24h.
A doua zi: scoatem recipientul din congelator, îl lăsăm cam 20 min la temperatura camerei, scoatem capacul și îl punem în bolul exterior Ninja Creami, selectăm Full (din Top/Full/Bottom) și Ice Cream. În 2 minute înghețata e gata :)
Servim cu ce dorim, eu am pus bucățele de ciocolată și de rahat :) Enjoy! P.S. – Aveți AICI o altă rețetă faină și un cod de extra reducere la Ninja Creami :)
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)