Pe 14 februarie împlinim 10 ani de la nuntă și cu această minunată ocazie, împărtășesc cu voi un suuuuuper desert: negresă cu zmeură low carb. P.S. – Nici nu îți dai seama că e fără zahăr și fără gluten, hihi :) Este varianta adaptată și îmbunătățită, as zice, a acestei negrese cu zmeură, you will love it! FIY, low carb, nu înseamnă că poți mânca toată tava :)) Tot e un desert caloric, da? :) P.S. – inimioarele sunt cu zahăr, I know, nu am găsit altceva romantic :)) Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 300g ciocolată fără zahăr
- 250g îndulcitor Green Sugar Gold
- 250g unt
- 30ml rom (2 lg)
- 150g făină de migdale
- 50g cacao
- 200g zmeură
- 4 ouă
- 1/2 lgț pudră/esență de vanilie
- 1 praf de sare
În fotografii NU aveți cum să nu remarcați superbitatea de tavă Emile Henry de 2,7 L, culoarea burgundy, produsul lunii februarie la KitchenShop 😍 Este dintr-o ceramică franțuzească de o calitate excepțională, eu am multe produse Emile Henry și nu se zgârie, nu se ciobesc, sunt super rezistente, frumoase, poți servi și tăia preparatele direct în tavă, se pot spăla în mașine de vase, merg în cuptor și congelator, geniale, le adorrrr!
Mod de preparare
Într-o crăticioară încălzim untul, ciocolata ruptă bucățele, romul si îndulcitorul. Amestecăm bine până compoziția e omogenă, apoi o luăm de pe foc și adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând energic cu un tel dupa fiecare.
Apoi adăugăm vanilia, făina de migdale, pudra de cacao și un praf de sare, nu îl omiteți, pentru că potențează aromele ciocolatei :)
Turnăm compoziția în tava Emile Henry unsă cu unt și presărăm zmeura deasupra, împingând ușor unele zmeurici în aluat, dar nu pe toate. Coacem negresa aprox 40 de min la 180 de grade. Partea cea mai grea e să așteptăm să se răceasca pentru a putea tăia frumos pătrățelele :) Am decorat cu niște inimioare rozzz și albe :) Poftă mare șiiii La mulți ani, nouă, iubitule!

Rețeta video
negresă cu zmeură low carb
ENGLISH VERSION