Pentru că vine vineee 1 iunie, iată desertul copilăriei în varianta de post sau pentru cine are intoleranță la lactoză: orez cu lapte de cocos. Pentru că mulți copii au intoleranță la lactoză, această variantă e perfectă pentru ei vine în ajutorul părinților :) Super bun, cremos, aromat, mmmm… Și cum să nu iasă delicios atunci când folosești ingrediente de cea mai bună calitate? :) TOATE ingredientele folosite sunt de la Niavis, un brand pe care îl folosesc și iubesc de muuult, par exemple, iată aici o rețetă de înghețată din 2016 cu ulei de cocos de la ei, I am not kidding :)) Rețeta video AICI.
Ingrediente:
- 125g orez
- 1 praf de sare
- 500ml apă
- 400ml cremă de cocos
- 2-3 lg sirop de agave (după gust)
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- 1 lgț ulei de cocos
- 1/2 lgț scorțișoară
- Topping: merișoare deshidratate, scorțișoară
Am pus linkuri către produsele Niavis pe siteul lor oficial, care este doar pentru persoane juridice. DAR, do not worry, aveți AICI lista tuturor magazinelor (online și fizice) în care găsiți produsele lor. Cel mai mare este acesta :) Eu super recomand gama lor, sunt produse de cea mai bună calitate, și știți că eu sunt selectivă, nu recomand orice :)
Mod de preparare
Punem orezul basmati la fiert în 500ml de apă cu un praf de sare (de Himalaya de la Niavis, my fav :) cam 10 minute la foc mic, amestecând frecvent. Se recomandă să clătiți bine orezul înainte de utilizare.
După aprox 10 min sau când apa a scăzut destul de mult, adăugăm crema de cocos (cea aleasă de mine conține DOAR cocos și apă, e genială!), pudra de vanilie, siropul de agave, uleiul de cocos (pt extra cremozitate) și mai lăsăm totul la fiert până orezul e umflat și pufos. Amestecăm frecvent să nu se lipească orezul.
Lăsăm totul pe foc până obținem consistența dorită, poate vă place mai lichid sau mai cremos :) Punem în boluri, presărăm scorțișoară Ceylon, merișoare deshidratate și servim. Merișoarele de la Niavis sunt super bune, îndulcite doar cu suc de mere, wink wink. Enjoy, acest orez cu lapte de cocos e minunat! :)
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)